Mainos

Paketit päiviä myöhässä, kirjeet ja aikakauslehdet jopa viikkoja! Joulukorteilla on vielä toivoa – näin tänään alkava postilakko vaikuttaa arkeen

1:53

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n lakko vaikuttaa moniin asioihin.

Paketit voivat myöhästyä useita päiviä, aikakauslehdet ja kirjeet jopa viikkoja. Kilpailu- ja kuluttajavirastosta peräänkuulutetaan paperilaskuttajilta joustamista.

Postin poikkeustilannejohtaja Jarmo Ainasojan mukaan punaisissa kuorissa lähetetyt joulukortit voivat vielä ehtiä perille, vaikka lakko jatkuisi 8. joulukuuta asti.

Lakko saattaa viivästyttää myös Kelan etuuksien maksamista. Kela korostaakin, että nyt hakemukset kannattaa täyttää ja liitteet lähettää Kelan verkkopalvelussa.

Terveydenhuollossa valtaosa yhteydenpidosta asiakkaiden kanssa on kulkenut kirjepostina, joten asiakkaita yritetään tavoittaa lakon aikana esimerkiksi puhelimitse. Lakon ulkopuolella ovat kuitenkin ihmisten terveyteen ja turvallisuuteen liittyvät välttämättömät lähetykset.

Aamun lehden pitäisi tulla tavalliseen tapaan, sillä sanomalehtien varhaisjakelu toimii normaalisti.

PAU ilmoitti uusista lakoista

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ilmoitti eilen, että kahden viikon jälkeen lakko jatkuu ja laajenee toimihenkilö- ja myymälätehtäviin, jos sopua ei synny. Nyt tehtyjen ilmoitusten perusteella lakko voi kestää 8. joulukuuta asti.

Postin työkiistaa on tarkoitus sovitella seuraavan kerran valtakunnansovittelijan johdolla keskiviikkona.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja