Mainos

Pakastekasvikset tuoreita terveellisempiä

Yleinen käsitys, jonka mukaan tuore ruoka olisi terveellisempää kuin pakastettu, on uuden tutkimuksen mukaan perätön. Ravintoaineet saattavat säilyä pakastetuissa kasviksissa jopa paremmin kuin tuoreissa kasviksissa, osoittaa Englannissa tehty tutkimus.

Sheffield Hallamin yliopistossa toteutetussa tutkimuksessa selvitettiin, miten pakasteruoka soveltuu osaksi kouluruokailua. Tutkimus vahvisti jo aikaisemminkin saatuja tuloksia, joiden mukaan pakasteiden ja tuoreen ruuan ravintoarvojen välillä ei ole merkittäviä eroja.

Pakastus jäädyttää ravinteiden hävikin

Tutkija Charlotte Harden, joka oli mukana tutkimusryhmässä, kertoo, että tuoreesta ja pakastetusta ruuasta analysoitiin kaikkiaan 37 ravintoaineen pitoisuus.

– Teollinen pakastusprosessi on hyvin organisoitu ja pakastaminen tehokasta. Kasvikset saadaan korjuun jälkeen pakkaseen erittäin nopeasti, joten varastoinnin aikana ravinteet eivät ehdi haihtumaan, Harden toteaa.

Hardenin mukaan tuoreet kasvikset saattavat olla jopa kuukausia varastoissa ennen käyttöä. Varastoinnin aikana niiden laatu heikkenee, ja käyttöhetkellä ravintoarvot saattavat olla jopa heikompia kuin pakastekasvisten.

Sen sijaan alle -18 asteessa säilytettyjen pakasteiden ravintoarvot eivät merkittävästi vähene vielä vuodenkaan säilytyksen aikana.

Tutkijat Charlotte Harden ja Nina Urala puhuivat perjantaina Helsingissä Apetit Pakaste Oy:n järjestämässä tilaisuudessa.

MTV3

Lähde: Ruokatieto

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.