Päivää, olen Cabernet Sauvignon

Olen Cabernet Sauvignon, täyteläinen ja notkea, hieman savuinen. Olen vuosikertaa 2003, sanoo punaviinipullo pöydälläsi.

Ääni ei ole harhaa eikä aiheutunut liiasta nautiskelusta. Puhuva viinipullo on uusi italialainen keksintö, joka uhkaa syrjäyttää sommelieret, viininkäsittelyn ammattilaiset.

-Pullo esittelee itse ominaisuutensa. Näin tuomme viiniasiantuntijan joka pöytään, jossa on viinipullo, kertoo Daniele Barontini.

Barontinin toscanalainen firma viimeistelee parhaillaan keksintöään, joka tuodaan markkinoille marraskuussa. Valitettavasti puhuva pullo ei poista viininvalintaongelmia paikallisessa alkoholiliikkeessa. Pullot on tarkoitettu ammattilaiskäyttöön: ravintoloihin, viinikauppoihin ja viinitiloille viininmaistajaisiin.

Ai, miten pullo puhuu? Pulloon istutetaan mikrosiru, jonka sisältämän informaation voi kuunnella tupakkarasian kokoisella tarkoitukseen kehitetyllä laitteella.

-Siru kertoo, kuinka viini kuuluisi nauttia ja mistä se tulee. Kaiken sen, minkä kuulisit sommelierelta, kertoo Barontini.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja