Paistetut muikut, fenkolivoi ja tomaatit Provancen tapaan 12.9.2000

Julkaistu 23.05.2001 15:18

toim. Kati Nappa
Vieraana porvoolainen keramiikkataiteilija Åsa Hellman ja tuulahdus Provancesta
runsas 1 kg tasakokoisia muikkuja
oliiviöljyä
voita
timjamia
suolaa ja mustapippuria
1 sitruuna

Perkaa muikut, huuhtele ja valuta ne. Laita matalaan valurauta- tai muuhun pannuun loraus öljyä ja pieni nokare voita. Ripottele voi-öljyseokseen kuivattua tai tuoretta silputtua timjamia sekä merisuolaa ja mustapippuria myllystä. Paista kalat nopeasti molemmilta puolilta. Pidä tarjoiluvati miedossa uuninlämmössä. Nosta paistetut kalat lämpimälle vadille ja jatka muikkujen paistamista, kunnes kaikki on paistettu. Lisää pannulle tarvittaessa öljyä, voita, yrttejä ja mausteita. Nosta vadille myös sitruunalohkoja ja tarjoa maustevoin kanssa.

Fenkolivoi

1 fenkoli
1/2 sitruunan mehu
100 g voita
suolaa ja mustapippuria

Silppua fenkoli aivan hienoksi. Notkista voi, lisää sitruunamehu, fenkolisilppu ja mausteet. Sekoita hyvin. Maalaisleipä ja viini sopivat kalan kumppaniksi.

"Tomates Provencales" Tomaatit Provancen tapaan


tomaatteja
valkosipulia
suolaa ja mustapippuria
persiljasilppua
oliiviöljyä

Leikkaa kypsät tomaatit kahtia ja villä pintaan terävällä veitsellä ristiviiltoja. Ripottele tomaattien pintaan suolaa, mustapippuria ja murskattua valkosipulia. Lisää silputtua persiljaa tomaatinpuolikkaisiin varovasti painaen. Kaada muutama pisara oliiviöljyä päälle ja grillaa niitä uunissa, kunnes ne ovat tummuneet kauniisti pinnasta.

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle