Paistettuja nuudeleita, valkosipuliporsasta ja sieniä sekä mangobanaani-pirtelö

Julkaistu 20.09.2004 06:05(Päivitetty 21.09.2004 12:19)

vspossu+nuudelitvspossu+nuudelitRuokala

Paistettuja nuudeleita, valkosipuliporsasta ja sieniä (4 annosta)

  • 300 g nuudeleita
  • 1 rasia herkkusientä
  • 300 g possun suikaleita
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 1 punainen paprika
  • chiliä
  • 1 dl seesamöljyä (tai muuta ruokaöljyä)
  • kastike:
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 2 rkl soijaa
  • 1 dl Sweet chili- kastiketta

Laita nuudelit likoamaan lämpimään veteen. Kaada vesi pois ja jätä nuudelit kuivumaan siivilään. Hienonna valkosipuli ja sekoita se seesamöljyyn. Kaada öljy possusuikaleiden päälle ja anna niiden marinoitua hetki. Suikaloi herkkusienet, sipuli ja paprika ja sekoita kastikkeen aineet keskenään. Kuumenna wokkipannu kuumaksi ja lisää tilkka öljyä. Ruskista possun suikaleet öljyssä ja lisää sitten vihannekset kypsymisjärjestyksessä. Lisää lopuksi joukkoon nuudelit ja kastike. Nuudelit saavat ottaa hieman väriä. Sekoita, lämmitä ja tarjoile.

Mango-banaanipirtelö (4 annosta)

  • 3 dl vaniljajäätelöä
  • 1 dl kylmää maitoa
  • 1 banaani
  • 1 prk mangososetta
  • (sokeria)

Mittaa tehosekoittimeen tai blenderiin kaikki ainekset. Sekoita kuohkean tasaiseksi ja lisää halutessasi ripaus sokeria. Ripottele pinnalle esim. kookoshiutaleita.

Resepti: Alex Nurmi/ Ruokala

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle