Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Paistettua vasikanmaksaa rosmariinikastikkeella ja sipuli-perunamuhennoksella 16.11.2001

Julkaistu 16.11.2001 10:03

Toim. Kati Nappa

Vieraana Hotelli Tornin keittiömestati Ari Koho.

Paistettua vasikanmaksaa


600 g vasikan tai nuoren naudan maksaa
suolaa, pippuria

paistamiseen:

voita ja öljyä

1. Osta maksat valmiina viipaleina tai leikkaa pala 1-1 cm:n viipaleiksi.
2. Kalvo on usein helpointa poistaa viipaleista.
3. Paista maksaviipaleet molemmin puolin, mutta varo kypsentämästä liikaa. Maksa saa olla sisältä rosahtava.

Rosmariinikastike

4 dl valmista kastikepohjaa
2 salottisipulia + nokare voita
½ dl omenaviinietikkaa
rosmariinivoita
suolaa, pippuria

1. Kuullota kuutioitu sipuli.
2. Lisää joukkoon omanaviinietikka ja anna kiehantaa. 3. Kaada joukkoon kastike. Kiehauta. 4. Mausta lopuksi rosmariinivoilla, suolalla ja pippurilla (rosmariinivoi: vaahdota 50 g voita ja lisää joukkoon 3 tuoreen oksan lehdet. Jos käytät kuivattua rosmariinia, lisää sitä 1-2 tl. Kuullota sitä hetki öljytilkassa ennen voihin lisäämistä niin maku tasoittuu)



Sipuli-perunamuhennos

n.1 kg Lapin puikulaa tai muuta jauhoista perunaa
50-100 g sipulia
nokare voita
suolaa
(maitoa)

1. Keitä lohkotut perunat vähässä vedessä kypsiksi.
2. Kaada vesi talteen. Survo perunat. Vatkaa sekaan kuumaa lientä tai maitoa, kunnes saat sopivan sakeaa muuhennosta.
3. Mausta, voilla, suolalla ja kuullotetulla sipulisilpulla.

Lisää aiheesta:

Kärsitkö matkapahoinvoinnista? Yllättävä keino voi helpottaa oloaAkis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimostaPitkään jatkuneella unettomuudella huolestuttavia seurauksia – "Voi olla varhainen varoitusmerkki"Löytyykö jo? Nämä varusteet autossa pitää nyt ollaKertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijatÄlä tee tätä joulutorttuvirhettä
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:09
    Terveys ja hyvinvointi

    Kärsitkö matkapahoinvoinnista? Yllättävä keino voi helpottaa oloa

  • 17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • 14:15
    Unettomuus

    Pitkään jatkuneella unettomuudella huolestuttavia seurauksia – "Voi olla varhainen varoitusmerkki"

  • 11:33
    Auton varusteet

    Löytyykö jo? Nämä varusteet autossa pitää nyt olla

  • 09:07
    Tekoäly

    Kertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijat