Paistetut ahvenet
- 8 kpl kokonaista ahventa
- jauhoja
- suolaa
- voita paistamiseen
Nylje ahvenet. Leikkaa saksilla niskan takaa. Paina selkäranka saksilla poikki. Työnnä etusormi ja peukalo lihan ja nahan väliin. Vedä taakse päin liha irti nahasta. Puhdista kalan sisus. Jauhota kalat. Mausta suolalla.
Paista kalat kuumalla pannulla kovassa voissa kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta ja kypsennä uunissa 200 °C n. 3min. Aseta tarjolle. Valele vielä kalat paistoliemellä.
Maa-artisokkapure:
- 200 g maa-artisokkaa
- 100 g jauhoista perunaa
- 1,5 dl kuohukermaa
- 1,5 dl vettä
- voita
- oliiviöljyä
Kuori ja pilko perunat. Pilko maa-artisokat. Freesaa juureskuutiot kattilassa voissa ja oliiviöljyssä.
Mausta suolalla. Lisää vesi ja kerma. Keitä kunnes juurekset ovat kypsiä.
Valuta perunat ja artisokat siivilän läpi ja laita cutteriin. Lisää nestettä vähitellen. Pure saa olla aika löysää.