Paistettua nyljettyä ahventa ja maa-artisokkapuretta

Paistetut ahvenet

  • 8 kpl kokonaista ahventa
  • jauhoja
  • suolaa
  • voita paistamiseen

Nylje ahvenet. Leikkaa saksilla niskan takaa. Paina selkäranka saksilla poikki. Työnnä etusormi ja peukalo lihan ja nahan väliin. Vedä taakse päin liha irti nahasta. Puhdista kalan sisus. Jauhota kalat. Mausta suolalla.

Paista kalat kuumalla pannulla kovassa voissa kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta ja kypsennä uunissa 200 °C n. 3min. Aseta tarjolle. Valele vielä kalat paistoliemellä.

Maa-artisokkapure:

  • 200 g maa-artisokkaa
  • 100 g jauhoista perunaa
  • 1,5 dl kuohukermaa
  • 1,5 dl vettä
  • voita
  • oliiviöljyä

Kuori ja pilko perunat. Pilko maa-artisokat. Freesaa juureskuutiot kattilassa voissa ja oliiviöljyssä.

Mausta suolalla. Lisää vesi ja kerma. Keitä kunnes juurekset ovat kypsiä.

Valuta perunat ja artisokat siivilän läpi ja laita cutteriin. Lisää nestettä vähitellen. Pure saa olla aika löysää.

Lisäke

  • 100 g kirsikkatomaattia
  • 100 g lehtipinaattia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • suolaa
  • pippuria
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 salottisipulia
  • ½ dl valkoviiniä
  • valkosipulin kynsi
  • suolaa
  • pippuria
  • sitruunan mehu

Kalttaa kirsikkatomaatit kastamalla ne 10 sek kiehuvaan veteen, jäähdytä jäissä.

Ryöppää pinaatti nopeasti ja laita tomaattien sekaan jäihin. Kuori tomaatit ja kuivaa pinaatit. Laita tomaatit uunivuokaan. Lisää hieman oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Hiero valkosipulia astian pohjalle. Laita tomaatit 200°C uuniin.

Laita kattilaan oliiviöljy, pilkotut salottisipulit, valkosipuli, valkoviini, suola ja pippuri. Anna hautua.

Pilko lehtipersilja ja pinaatti ja lisää ne kattilaan yhdessä tomaattien ja sitruunan mehun kanssa. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Lue myös:

    Uusimmat