Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista

Paistettua nyljettyä ahventa ja maa-artisokkapuretta

Ahventa ja puretta
Ahventa ja purettaMTV3 Internet/Broadcasters Oy
Julkaistu 31.03.2005 12:08(Päivitetty 11.05.2005 14:27)

Paistetut ahvenet

  • 8 kpl kokonaista ahventa
  • jauhoja
  • suolaa
  • voita paistamiseen

Nylje ahvenet. Leikkaa saksilla niskan takaa. Paina selkäranka saksilla poikki. Työnnä etusormi ja peukalo lihan ja nahan väliin. Vedä taakse päin liha irti nahasta. Puhdista kalan sisus. Jauhota kalat. Mausta suolalla.

Paista kalat kuumalla pannulla kovassa voissa kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta ja kypsennä uunissa 200 °C n. 3min. Aseta tarjolle. Valele vielä kalat paistoliemellä.

Maa-artisokkapure:

  • 200 g maa-artisokkaa
  • 100 g jauhoista perunaa
  • 1,5 dl kuohukermaa
  • 1,5 dl vettä
  • voita
  • oliiviöljyä

Kuori ja pilko perunat. Pilko maa-artisokat. Freesaa juureskuutiot kattilassa voissa ja oliiviöljyssä.

Mausta suolalla. Lisää vesi ja kerma. Keitä kunnes juurekset ovat kypsiä.

Valuta perunat ja artisokat siivilän läpi ja laita cutteriin. Lisää nestettä vähitellen. Pure saa olla aika löysää.

Lisäke

  • 100 g kirsikkatomaattia
  • 100 g lehtipinaattia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • suolaa
  • pippuria
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 salottisipulia
  • ½ dl valkoviiniä
  • valkosipulin kynsi
  • suolaa
  • pippuria
  • sitruunan mehu

Kalttaa kirsikkatomaatit kastamalla ne 10 sek kiehuvaan veteen, jäähdytä jäissä.

Ryöppää pinaatti nopeasti ja laita tomaattien sekaan jäihin. Kuori tomaatit ja kuivaa pinaatit. Laita tomaatit uunivuokaan. Lisää hieman oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Hiero valkosipulia astian pohjalle. Laita tomaatit 200°C uuniin.

Laita kattilaan oliiviöljy, pilkotut salottisipulit, valkosipuli, valkoviini, suola ja pippuri. Anna hautua.

Pilko lehtipersilja ja pinaatti ja lisää ne kattilaan yhdessä tomaattien ja sitruunan mehun kanssa. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Lifestyle

Lisää aiheesta:

Varo, ettet pilaa silmälasejasi ruokaa laittaessasi – "Yleisin syy siihen, että laseissa näkyy vaurioita"Kuinka monta piparia on turvallista syödä? Yhdessä mausteessa piilee vaaraMunkkihylkeen viimeinen toivo? Kreikka perustaa suojelualueita turistien hätyyttämille eläimilleNämä ovat joulun vaaranpaikat lemmikille – "Hyvin myrkyllisiä"Yksi ainesosa saa riisipuuron maistumaan taivaalliselta!Saako joulustressi sykkeen koholle? Toimi ruokaostoksilla kuten Pyry-Jukka

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:02
    Silmälasit

    Varo, ettet pilaa silmälasejasi ruokaa laittaessasi – "Yleisin syy siihen, että laseissa näkyy vaurioita"

  • 17:33
    Jouluruoka

    Kuinka monta piparia on turvallista syödä? Yhdessä mausteessa piilee vaara

  • 14:45
    Hylkeet

    Munkkihylkeen viimeinen toivo? Kreikka perustaa suojelualueita turistien hätyyttämille eläimille

  • 12:33
    Joulu

    Nämä ovat joulun vaaranpaikat lemmikille – "Hyvin myrkyllisiä"

  • 09:22
    Puuro

    Yksi ainesosa saa riisipuuron maistumaan taivaalliselta!