Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Paistettua nyljettyä ahventa ja maa-artisokkapuretta

Ahventa ja puretta
Ahventa ja purettaMTV3 Internet/Broadcasters Oy
Julkaistu 31.03.2005 12:08(Päivitetty 11.05.2005 14:27)

Paistetut ahvenet

  • 8 kpl kokonaista ahventa
  • jauhoja
  • suolaa
  • voita paistamiseen

Nylje ahvenet. Leikkaa saksilla niskan takaa. Paina selkäranka saksilla poikki. Työnnä etusormi ja peukalo lihan ja nahan väliin. Vedä taakse päin liha irti nahasta. Puhdista kalan sisus. Jauhota kalat. Mausta suolalla.

Paista kalat kuumalla pannulla kovassa voissa kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta ja kypsennä uunissa 200 °C n. 3min. Aseta tarjolle. Valele vielä kalat paistoliemellä.

Maa-artisokkapure:

  • 200 g maa-artisokkaa
  • 100 g jauhoista perunaa
  • 1,5 dl kuohukermaa
  • 1,5 dl vettä
  • voita
  • oliiviöljyä

Kuori ja pilko perunat. Pilko maa-artisokat. Freesaa juureskuutiot kattilassa voissa ja oliiviöljyssä.

Mausta suolalla. Lisää vesi ja kerma. Keitä kunnes juurekset ovat kypsiä.

Valuta perunat ja artisokat siivilän läpi ja laita cutteriin. Lisää nestettä vähitellen. Pure saa olla aika löysää.

Lisäke

  • 100 g kirsikkatomaattia
  • 100 g lehtipinaattia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • suolaa
  • pippuria
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 salottisipulia
  • ½ dl valkoviiniä
  • valkosipulin kynsi
  • suolaa
  • pippuria
  • sitruunan mehu

Kalttaa kirsikkatomaatit kastamalla ne 10 sek kiehuvaan veteen, jäähdytä jäissä.

Ryöppää pinaatti nopeasti ja laita tomaattien sekaan jäihin. Kuori tomaatit ja kuivaa pinaatit. Laita tomaatit uunivuokaan. Lisää hieman oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Hiero valkosipulia astian pohjalle. Laita tomaatit 200°C uuniin.

Laita kattilaan oliiviöljy, pilkotut salottisipulit, valkosipuli, valkoviini, suola ja pippuri. Anna hautua.

Pilko lehtipersilja ja pinaatti ja lisää ne kattilaan yhdessä tomaattien ja sitruunan mehun kanssa. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Lisää aiheesta:

Tutkimus selvitti ADHD-lääkityksen hyötyjäNämä koirarodut on kielletty monissa maissa – Suomi sallii kaikkiAlko kokeili K18-energiajuomien myyntiä – näin siinä käviNyt se on tutkittu: Tällainen on ihmisen ja hevosen välinen suhdeTutkimuksessa löytyi lääke joka kolmatta suomalaista piinaavaan vaivaan Suomen houkuttelevimmat työnantajat selvitettiin
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:40
    Lääkkeet

    Tutkimus selvitti ADHD-lääkityksen hyötyjä

  • 14:14
    Koirat

    Nämä koirarodut on kielletty monissa maissa – Suomi sallii kaikki

  • 12:32
    Juomat

    Alko kokeili K18-energiajuomien myyntiä – näin siinä kävi

  • 11:04
    Hevoset

    Nyt se on tutkittu: Tällainen on ihmisen ja hevosen välinen suhde

  • 10:28
    Sairaudet ja taudit

    Tutkimuksessa löytyi lääke joka kolmatta suomalaista piinaavaan vaivaan