Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Paistettua nyljettyä ahventa ja maa-artisokkapuretta

Ahventa ja puretta
Ahventa ja purettaMTV3 Internet/Broadcasters Oy
Julkaistu 31.03.2005 12:08(Päivitetty 11.05.2005 14:27)

Paistetut ahvenet

  • 8 kpl kokonaista ahventa
  • jauhoja
  • suolaa
  • voita paistamiseen

Nylje ahvenet. Leikkaa saksilla niskan takaa. Paina selkäranka saksilla poikki. Työnnä etusormi ja peukalo lihan ja nahan väliin. Vedä taakse päin liha irti nahasta. Puhdista kalan sisus. Jauhota kalat. Mausta suolalla.

Paista kalat kuumalla pannulla kovassa voissa kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta ja kypsennä uunissa 200 °C n. 3min. Aseta tarjolle. Valele vielä kalat paistoliemellä.

Maa-artisokkapure:

  • 200 g maa-artisokkaa
  • 100 g jauhoista perunaa
  • 1,5 dl kuohukermaa
  • 1,5 dl vettä
  • voita
  • oliiviöljyä

Kuori ja pilko perunat. Pilko maa-artisokat. Freesaa juureskuutiot kattilassa voissa ja oliiviöljyssä.

Mausta suolalla. Lisää vesi ja kerma. Keitä kunnes juurekset ovat kypsiä.

Valuta perunat ja artisokat siivilän läpi ja laita cutteriin. Lisää nestettä vähitellen. Pure saa olla aika löysää.

Lisäke

  • 100 g kirsikkatomaattia
  • 100 g lehtipinaattia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • suolaa
  • pippuria
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 salottisipulia
  • ½ dl valkoviiniä
  • valkosipulin kynsi
  • suolaa
  • pippuria
  • sitruunan mehu

Kalttaa kirsikkatomaatit kastamalla ne 10 sek kiehuvaan veteen, jäähdytä jäissä.

Ryöppää pinaatti nopeasti ja laita tomaattien sekaan jäihin. Kuori tomaatit ja kuivaa pinaatit. Laita tomaatit uunivuokaan. Lisää hieman oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Hiero valkosipulia astian pohjalle. Laita tomaatit 200°C uuniin.

Laita kattilaan oliiviöljy, pilkotut salottisipulit, valkosipuli, valkoviini, suola ja pippuri. Anna hautua.

Pilko lehtipersilja ja pinaatti ja lisää ne kattilaan yhdessä tomaattien ja sitruunan mehun kanssa. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Lisää aiheesta:

Helppo pullajälkkäri on nyt jättihitti somessa! Testaa vaikka isänpäiväksiOstitko tämän tuotteen Puuilosta? Tärkeä huomio!Etkö meinaa herätä aamuisin? Unilääkäri neuvoo, miten käytät kirkasvalolamppua oikeinTätä Henri Alén ei missään nimessä nyt ostaisi ruokakaupastaMaikkarin juontaja joutui kiperään tilanteeseen – ruotsin lehtori Lötjönen arvioi suorituksenLily Allen julkaisi poikkeuksellisen kostoalbumin – kosto nöyryytyksestä helpottaa, mutta voi mennä yli
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:16
    Ruoka

    Helppo pullajälkkäri on nyt jättihitti somessa! Testaa vaikka isänpäiväksi

  • 12:01
    Takaisinvedot

    Ostitko tämän tuotteen Puuilosta? Tärkeä huomio!

  • 09:07
    Väsymys

    Etkö meinaa herätä aamuisin? Unilääkäri neuvoo, miten käytät kirkasvalolamppua oikein

  • 06:39
    Ruoka

    Tätä Henri Alén ei missään nimessä nyt ostaisi ruokakaupasta

  • Eilen21:50
    Viiden jälkeen

    Maikkarin juontaja joutui kiperään tilanteeseen – ruotsin lehtori Lötjönen arvioi suorituksen