Toim. Marita Suontausta
500 g kuhaa fileinä
(tai ahventa, siikaa, kampelaa, haukea)
2 rkl sitruunanmehua
3 rkl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
0,25 tl valkopippuria jauhettuna
paistamiseen öljyä ja margariinia
1-2 porkkanaa
2 valkosipulin kynttä
1 pieni purjo
1 tl paprikajauhetta
1-3 eriväristä paprikaa
0,25 tl mustapippurirouhetta
yrttisuolaa
paistamiseen öljyä
Yrttikastike:
2 dl kermaviiliä tai ruoanvalmistus- jugurttia
0,5 dl majoneesia
ripaus suolaa ja mustapippurirouhetta
1 rkl sitruunamehua
1 rkl sinappia
2 tl sokeria
2 dl tuoretta yrttisilppua (persiljaa, ruohosipulia, rakuunaa, basilikaa, kirveliä)
TAI rakuunan, basilikan ja kirvelin voi käyttää myös kuivattuna, mutta niitä laitetaan silloin vain teelusikallinen kutakin.