Paistettua kalaa paprikapedillä ja yrttikastiketta 24.10.2000

Toim. Marita Suontausta

500 g kuhaa fileinä
(tai ahventa, siikaa, kampelaa, haukea)
2 rkl sitruunanmehua
3 rkl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
0,25 tl valkopippuria jauhettuna
paistamiseen öljyä ja margariinia
1-2 porkkanaa
2 valkosipulin kynttä
1 pieni purjo
1 tl paprikajauhetta
1-3 eriväristä paprikaa
0,25 tl mustapippurirouhetta
yrttisuolaa
paistamiseen öljyä

Yrttikastike:


2 dl kermaviiliä tai ruoanvalmistus- jugurttia
0,5 dl majoneesia
ripaus suolaa ja mustapippurirouhetta
1 rkl sitruunamehua
1 rkl sinappia
2 tl sokeria
2 dl tuoretta yrttisilppua (persiljaa, ruohosipulia, rakuunaa, basilikaa, kirveliä)
TAI rakuunan, basilikan ja kirvelin voi käyttää myös kuivattuna, mutta niitä laitetaan silloin vain teelusikallinen kutakin.
Sekoita kermaviilin joukkoon kaikki aineet ohjeen mukaisessa järjestyksessä.

1. Valele kalafileet sitruunamehulla ja anna maustua hetki. Valmista sillä välin yrttikastike ja paprikapeti.
2. Kuori ja suikaloi porkkana, huuhdeltu purjo ja silppua valkosipuli. Halkaise paprikat, poista siemenet ja suikaloi paprikat.
3. Kuumenna öljy pannulla. Pehmitä porkkanasuikaleita ja valkosipulisilppua hetki pannulla. Lisää purjo ja paprikajauhe. Kääntele hetki pannulla. Lisää paprikasuikaleet ja paista ne kevyesti. Mausta.
4. Sekoita jauhojen joukkoon suola ja valkopippuri. Kääntele kalafileet jauhoissa ja paista kullankeltaisiksi. Nosta kalafileet paprikapedille.
5. Tarjoa lisäkkeeksi perunalunta tai keitettyjä perunoita ja salaattia

(Perunalumi: Keitä jauhoiset perunat (Pito, van Gogh) kypsiksi kuorineen. Kuori kuumina ja puserra lusikan avulla siivilän läpi tarjoiluastiaan. Älä sekoita. Tuo heti tarjolle)

Lue myös:

    Uusimmat