Paikallislehdet: Kunnanjohtajan valinta kuohuttaa – "ei pysty hyväksymään" 6 500 euron kuukausipalkkaa

Ruokolahden kunnanjohtajan valinnasta ja työehtojen neuvotteluista on kehkeytynyt todella erikoinen näytelmä, jota voi kutsua jo farssiksi. Käänteistä ovat raportoineet Etelä-Saimaa, Uutisvuoksi ja Itä-Savo.

Itä-Savo kertoo, ettei kunnanjohtajaksi valittu Anu Sepponen ole aloittamassa tehtävässään. Sepponen voitti taannoin vain yhdellä äänellä paikan ex-ministeri Kimmo Tiilikaiselta (kesk).

Ruokolahden valtuusto päätti yllättäen kunnanjohtajaksi valitun Sepposen johtajasopimusta käsitellessään palkaksi 6 500 euroa kuussa esitetyn 7 000 euron sijasta, kertoi Etelä-Saimaa tällä viikolla. Sepposen alkuperäinen palkkatoive oli 7800 euroa kuussa, josta hän oli tinkinyt 7000 euroon, paikallislehdet kertovat.

– En pystynyt noita ehtoja hyväksymään. Tulin palkassa vielä heitä vastaan, mutta yhteisymmärrykseen ei päästy, Sepponen sanoo paikallislehtien mukaan.

Tunteet kuohuu

Maanantainen palkanleikkauspäätös on kuohuttanut tunteita.

– Tällä halutaan vain kostaa se, että Kimmo Tiilikaista ei valittu kunnanjohtajaksi, syytti kunnanhallituksen toinen varapuheenjohtaja ja valtuutettu Timo Kärki (kok) Etelä-Saimaan mukaan.

Kunnanvaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd) sanoo neuvottelujen päättymisen syynä olevan neuvotteluiden aikana syntynyt luottamuspula.

– Anu Sepponen lupasi ottaa kunnanjohtajan tehtävän vastaan 1. lokakuuta, mutta ei ole vieläkään irtisanoutunut pestistä Rautalammin kunnanjohtajana, sanoo Kymäläinen.

Uutisvuoksen vastaava päätoimittaja Mari Pajari kirjoittaa pääkirjoituksessa, että Sepposelle tehtiin ruma ja nöyryyttävä temppu.

Sosialidemokraattien valtuustoryhmän puheenjohtaja Timo Salmisaari kommentoi, että kyseessä ei ollut impulsiivinen ja vastuuton ratkaisu ja sanoo, että Sepposelle on kerrottu epäluottamuksen synnyn syyt.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja