Pahamaineisen rikollisjengin ex-jäsen Taavi Latonen alkoi tuntea häpeää jo 7-vuotiaana: "Siitä se lähti väärille raiteille"

Pahamaineisen United Brotherhoodin ex-jäsen Taavi Latonen alkoi tuntea häpeää 7-vuotiaana:"Siitä se lähti väärille raiteille." 0:42
Pahamaineisen United Brotherhoodin ex-jäsen Taavi Latonen alkoi tuntea häpeää 7-vuotiaana: "Siitä se lähti väärille raiteille."

Pahamaineiseen rikollisjengiin United Brotherhoodin kuulunut Taavi Latonen kertoo rikollisesta menneisyydestään ja rankasta päihdetaustastaan Rikospaikan harvinaisessa haastattelussa illalla.

Latonen kuului UB:hen vuosina 2012-2018. Hän siis erosi jengistä jo ennen sen lakkauttamista. Oikeus määräsi UB:n lakkautettavaksi vuoden 2021 alussa ja päätös sai lainvoiman maaliskuussa 2022.

Latonen on tuomittu useista väkivaltarikoksista. UB-aikana väkivalta raaistui.

– Oletin, että kun olen tuollaisessa kerhossa, pitää käyttää hyvin raakaa väkivaltaa. Rikokset olivat enemmän omia päähänpistojani. Ne eivät suoraan liittyneet kerhoon, Latonen kertoo.

Latonen ei enää vuosiin ole tehnyt rikoksia. Hän opiskelee tällä hetkellä yhteisöpedagogin opintoja ammattikorkeakoulussa Kuopiossa.

– Koen, että pohjimmiltani olen kiltti ja hyväsydäminen ihminen. Rikoksiani kadun ja häpeänkin niitä.

Latonen kertoo haastattelussa, että hän on kantanut häpeän tunnetta koko ikänsä. Jo siitä asti, kun hän meni äidin saattelemana ensimmäisen kerran kouluun seitsemänvuotiaana pikkupoikana.

– Äiti vei minut sinne ja kun hän lähti pois, mulle tuli hirveä hätä ja murruin. Rupesin itkemään.

– Muistan, kun häpesin sitä itkemistä. Silloin päätin, että perkele en enää itke. Ja siitä se lähti väärille raiteille ja alkoi tulla häiriökäyttäytymistä.

Se vei lopulta hänet alkoholin ja huumeiden sekä rikosten täyttämään maailmaan. Latosen mukaan hän esitti kovaa ja jotain, mitä hän ei oikeasti ollut.

Katso Latosen koko haastattelu ja Rikospaikka keskiviikkona klo 22.35 MTV3:lla. Ja Rikospaikkaa voi katsoa milloin vaan MTV Katsomossa

United Brotherhoodin ex-jäsen avautuu, miten ajautui rikolliselle tielle 12:16

Katso Taavi Latosen haastattelu kokonaisuudessaan tästä.

Lue myös:

    Uusimmat