Mainos

Padat ja kattilat kiertoon

Hackmanin kierrätysviikoilla on helppo päästä eroon loppuun käytetyistä pannuista, kattiloista ja aterimista. Huhtikuussa starttaavaan kampanjaan osallistuu noin 300 myymälää eri puolilla Suomea.

Kierrätykseen otetaan vastaan kaikenlaiset pannut, kattilat ja aterimet. Kampanjassa mukana olevat liikkeet tunnistaa sinivalkoisista julisteista ja kierrätyslogosta.

Tuotteet menevät Hackmanin Sorsakosken tehtaan kautta Kuusakoski Oy:n tehtaille käsiteltäviksi. Metallijaokset toimitetaan raaka-ainevalmistajille, kuten esimerkiksi Outokummulle.

Outokumpu sekoittaa uutta ja kierrätysmetallia yhteen ja näin syntyvässä teräksessä voi olla jopa 90 prosenttia kierrätysmetallia. Käyttämällä tuotannossa kierrätettyä raaka-ainetta on energiansäästö 65–95 prosenttia verrattuna uuteen raaka-aineeseen.

Pannun uusi elämä

Kierrättäminen on yksittäisen kuluttajan helpoimpia tapoja säästää luonnonvaroja. Kierrätetty pannu voi jatkaa elämäänsä vaikka kännykän rungossa tai rakennuspalkissa.

Nyt käynnistyvä kampanja on jo kymmenes. Vuosien mittaan uusiokäyttöön on palautettu lähes 500 tonnia vanhoja pannuja, kattiloita ja aterimia. Jos määrä olisi pelkästään ruostumatonta terästä, siitä saisi reilusti yli miljoona uutta kolmen litran kattilaa.

Lähde ja kuvat: Hackman

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.