Paavo Väyrysen hotellibisnes vastatuulessa: 4 vuotta sitten ostettu Pärnun kiinteistö myynnissä – Inge Villalla muhkea hintalappu

Konkaripoliitikko Paavo Väyrysen Viron hotelli pantiin myyntiin vain neljä vuotta kiinteistön ostamisen jälkeen.

Poliitikko, yrittäjä Paavo Väyrysen hotellitoiminta Virossa näyttää olevan lopussa ainakin tältä erää. Väyrynen on pannut myyntiin Pärnussa sijaitsevan Inge Villa -hotellinsa, vain neljä vuotta sen jälkeen, kun hän sen osti.

Väyrysen hotellikauppa Virossa oli loppuvuonna 2015 iso uutinen niin Suomessa kuin Virossakin. Kyseessä oli yksi vuoden kalleimpia kiinteistökauppoja Pärnussa.

Väyrysellä on Suomessa lastensuojeluun liittyvää liiketoimintaa ja hän aikoi tarjota näille lapsille lomamahdollisuuksia Inge Villassa. Hotellin sijainti on erinomainen Pärnun uimarannan tuntumassa. Viime vuodet Inge Villa on ollut kuitenkin talvikaudet suljettu ja kesäkaudet vuokrattuna Ikaalisten Matkatoimistolle.

Vuosiraportit osoittavat, että Vuokko & Paavo on tehnyt vuosittain reilun 70 000 euron liikevaihtoa. Viime vuonna tulos oli plussalla 16 000 euroa ja sitä edellisenä vuonna 15 000, joten toiminnan voidaan sanoa olleen nousujohteista.

Vuokko & Paavon ainoa hallituksen jäsen on Paavo Väyrynen.

Omalla rahoituksella

Hotellin sijaan Inge Villaa voisi ehkä kutsua hostelliksi, sillä se on rakennettu omakotitalon näköiseen rakennukseen ja siinä on vain 11 huonetta. Hostellihuoneiksi sen huoneet tosin ovat ylellisiä minibaareineen. Pienenä hotellina Inge Villan tarjoamat lisäpalvelut ovat olleet vähäiset, lukuun ottamatta vastapäistä urheilukenttää ja sen kiekonheittorinkiä.

Hotellirakennus on rakennettu jo 1930-luvulla, mutta sitä on remontoitu sen jälkeen useita kertoja, erityisen perusteellisesti vuonna 2005.

Virolaisessa City24-kiinteistönvälitysportaalissa parhaillaan esillä olevassa myynti-ilmoituksessa Inge Villan myyntihinta on nyt 570 000 euroa, kun neljä vuotta sitten sitä kaupattiin 550 000 eurolla.

Väyrynen ei ole koskaan suostunut julkisuudessa kommentoimaan Inge Villasta maksamaansa hintaa, mutta hänen Viron-yrityksensä Vuokko & Paavon vuosikertomuksen mukaan hän maksoi siitä vuonna 2015 lopulta noin 480 000 euroa.

Vuokko & Paavolla on taseessaan 410 000 euron laina henkilöltä tai yritykseltä, joka kuuluu yrityksen omistajiin tai sen lähipiiriin. Kyseessä lienee Paavo Väyrynen itse.

Inge Villan kaltaisille pienille pärnulaishotelleille on ollut viime vuosina myrkkyä sekin, että Pärnuun on avattu useita uusia hotelleja, jotka etenkin talviaikaan käyvät rajua hintataistelua. Pienten hotellien rahkeet eivät tahdo moiseen riittää.

Uusi huoneisto Virosta

Paavo Väyrynen kommentoi hotellinsa myyntiin panemista Kauppalehdelle näin:

– Hankimme Inge Villan alun perin ensi sijassa ajatellen lastensuojeluyrityksissämme hoidettavina ja kasvatettavia olevien lasten ja nuorten lomailua. Viime vuosina hotelli on ollut kesäkaudet vuokrattuna Ikaalisten Matkatoimistolle. Muu käyttö on ollut vähäistä. Lastemme ja nuortemme käyttöön pyrimme hankkimaan huoneiston, jota voisi tarvittaessa käyttää ympäri vuoden.

Myöhemmin Väyrynen täydentää vielä, että tällainen uusi huoneisto hänellä on etsinnässä Virosta, eli Tallinnasta tai Pärnusta.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja