Paavo Väyrynen myöntää virheensä MTV Uutisten haastattelussa: "Ilja Janitskin sai yllättävän vähän ääniä ja karkotti osan"

Paavo Väyrysen mukaan oma puolue ei saanut tarpeeksi näkyvyyttä – moittii mediaa 0:38
Katso video: Paavo Väyrynen moittii mediaa MTV Uutisten haastattelussa

Eduskuntavaalit menivät Paavo Väyrysellä ja hänen Tähtiliikkeellään penkin alle. Väyrynen sai Uudellamaalla vain reilu 1200 ääntä ja hän putosi eduskunnasta.

MTV Uutisextrassa Väyrynen syyttää jälleen mediaa, mutta myöntää tehneensä myös itse virheen puolueensa kampanjassa. MV-lehdestä tunnettu Ilja Janitskin oli tähtiehdokkaana ja sai vain alle 400 ääntä.

– Ilmeisesti se oli virhe. Hän sai yllättävän vähän ääniä ja karkotti osan kannattajista, Väyrynen sanoo.

Suurin syyllinen Tähtiliikkeen mahalaskuun oli Väyrysen mukaan kuitenkin mediapeli.

– Olimme täydellisessä uutispimennossa. Ei kutsua vaaliohjelmiin. Yhden kerran olimme 5 sekunnin ajan uutislähetyksessä MTV:n Uutisissa. Ilman julkisuutta ei politiikassa pärjää, hän sanoo.

Väyrysen vanha koti keskustapuolue kärsi vaaleissa pahimman tappionsa sataan vuoteen ja menetti 18 kansanedustajapaikkaa. Väyrynen sanoo tarjonneensa Sipilälle apua huhtikuussa vaalien alla, mutta siihen ei hänen mukaansa tartuttu.

Keskustan syntilista vaalitappion syistä on Väyrysen mukaan pitkä: köyhän asian unohtaminen, holtiton maahanmuutto, keskittävä metropolipolitiikka, federalistinen EU-politiikka.

– Keskustan on luovuttava ultraliberaalista linjasta ja palattava alkiolaisille, talonpoikaisille ja kekkoslaisille juurilleen.

Vanhoihin vuosikymmeniin Väyrynen nojaa myös toukokuun lopun EU-vaaleissa. Väyrysen puheissa toistuvat puolueettomuus ja markka takaisin, kun hän seuraavaksi on ehdolla Euroopan parlamenttiin.


Lue myös:

    Uusimmat