Pääsiäisen pirteät kuppikakut

Kuppikakut eli jenkkiläisittäin cupcakesit ovat kuorrutettuja ja täyteläisiä muffinityyppisiä leivoksia ”kupeissa”. Kuppikakut valmistuvat helpoiten muffinivuoissa

Kuppikakkujen täyteläinen taikina kuuluu asiaan, tässä se on tehty terveellisesti sämpyläjauhoilla, tummalla sokerilla ja porkkanaraasteella, joka mehevöittää taikinan.

Kuppikakkujen maun ja ulkonäön kruunaa makoisa kuorrutus. Pääsiäisen kunniaksi kuorrutuksesta tehdään pirteän keltainen, mutta voit myös muunnella kuorrutusta kevään muihin juhliin.

16 keskikokoista tai 12 isoa leivosta

Taikina:
2 dl Myllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
2 dl Myllyn Paras Sämpyläjauhoja
2 dl tummaa ruokokidesokeria tai fariinisokeria
2 tl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 dl porkkanaraastetta
2 munaa
2 dl juoksevaa (pullo)margariinia tai rypsiöljyä
2 dl kevytkermavalmistetta

Kuorrutus:
100 g valkosuklaata
100 g tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
½ dl tomusokeria
hiven sahramia tai kurkumaa tai muutama tippa keltaista elintarvikeväriä

Koristeluun:
pääsiäisrakeita

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää loput aineet ja sekoita sen verran, että taikina on tasaista. Jaa taikina muffinivuokiin, esimerkiksi tukeviin paperi- tai foliovuokiin tai silikonivuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia muffinien koosta riippuen. Valmista kuorrutus. Sulata suklaa, ota pois liedeltä ja sekoita joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto ja tomusokeri, mausta vaniljalla. Värjää halutessasi kuorrute sahramilla, kurkumalla tai elintarvikevärillä. Levitä kuorrutus jäähtyneiden kakkusten päälle heti ja koristele vielä pääsiäisrakeilla.

Vinkki: Kuppikakut pääsiäisaikaan:Tee leivokset silikonisiin pupu- tms. muotteihin.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat