Pääsiäisen broileriherkut

Pääsiäinen on yksi vuoden tärkeistä ruokajuhlista. Pyhien pääruoka syntyy vaikkapa tutusta broilerista, joka saa juhlavuutta erilaisista mausteista ja lisäkkeistä. Kanaruoka saa potkua esimerkiksi vuohenjuustosta, pekonista, tomaateista ja tuoreista yrteistä. Ainekset löytyvät lähikaupasta eikä valmistus vaadi ihmeitä.

Helppojen ja nopeiden broileriruokien lisäkkeenä maistuvat yrteillä ryhditetty ohra tai riisi, raikas vihreä salaatti ja rapea, tuore leipä. Meillä Suomessa suosittua broileria syödään noin 16,5 kiloa henkeä kohden vuodessa. Broilerin kulutus on kasvanut parin viime vuoden aikana.

Salaattiin

Broileri-melonisalaatti

Broilerilla perussalaattiin saa ruokaisuutta. Kaikkein ruokaisin salaattivaihtoehto on kana-pastasalaatti. Runsasproteiininen pastasalaatti sopii niin arkeen kuin juhlaankin.

Kevyemmän ja raikkaamman broilerisalaatin voi valmistaa erilaisista meloneista. Sopiva kombinaatio syntyy vesi- cantaloupe- ja hunajamelonista. Tee runsas salaatti vaikka päivälliseksi ja ota loput seuraavana päivän töihin evääksi. Maija Silvennoisen broileri-melonisalaatin ohjeen löydät täältä.

Paahdettu broileri pähkinäsalaatti on hieman eksoottisempi vaihtoehto. Siinä maistuvat niin mango, granaattiomena kuin avocadokin.

Pääsiäispöytään

Pääsiäiseksi broileri maustetaan raikkailla sitrushedelmillä. Kokeile eksoottista sitrusbroileria ja pähkinäcouscousia, joka sopii loistavasti juhlavampaankin tilaisuuteen. Tai valmista pääsiäispöydän kruunuksi kauniilla värillään hurmaavaa appelsiinibroileria ja punaista riisiä.

Lähde: Ruokatieto

Teksti: Johanna Alho / Storypros

Katso lisää herkullisia pääsiäisreseptejämtv3.fin Koti & Makuja -sivuilta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja