Pääministeri Sanna Marin varoittaa toisen korona-aallon uhasta: Uusia rajoituksia voidaan ottaa käyttöön – "Niiden inhimillinen ja taloudellinen hinta on kova"

Pääministeri Marin Kymmenen uutisten vieraana – taustoittaa EU-maiden saavuttamaa sopua 7:17
Näin Marin kommentoi Kymmenen Uutisille EU-huippukokouksen koronasopimusta

Pääministeri Sanna Marin viettää parhaillaan kesälomaansa, mutta palasi Twitteriin muistuttamaan suomalaisia koronaohjeiden noudattamisesta. Riski koronaviruksen kiihtymiseen on edelleen vahva.

Poikkeusolot päättyivät Suomessa kesäkuussa, ja rauhoittuneen tautitilanteen ansiosta rajoituksia on voitu purkaa asteittain.

– Riski taudin uudelleen kiihtymiseen on silti olemassa ja tämä on jokaisen huomioitava omassa elämässään, Marin muistuttaa tviitissään.

Matkustajia hän kehottaa omaehtoiseen karanteeniin, mikäli saapuu muualta kuin rauhallisen tautitilanteen maasta.

– Luotamme siihen, että toimit vastuullisesti. Pääministeri jatkaa ohjeistuksiaan kertomalla siitä, miten kotimaassa voi jatkaa arkeaan.

Pääministeri jatkaa ohjeistuksiaan kertomalla siitä, miten kotimaassa voi jatkaa arkeaan.

– Jos olet oleskellut vain kotimaassa tai vastaavan rauhallisen tautitilanteen maassa, voit terveenä käydä töissä, asioida palveluissa sekä tavata esimerkiksi ystäviäsi ja sukulaisiasi. 

– Mikäli sinulla on minkäänlaisia flunssaoireita, vältä fyysisiä kontakteja ja mene koronatestiin, Marin muistuttaa. 

Uudet rajoitukset verottaisivat kovan hinnan

Lopuksi Marin toteaa, että rajoituksia voidaan ottaa Suomessa uudelleen käyttöön, mikäli tautitilanne pahenee.

Pääministeri kuitenkin toivoo, että niin ei tarvitsisi tehdä.

– Niiden inhimillinen ja taloudellinen hinta on kuitenkin kova. Eli muistetaan pitää hygieniasta huolta ja turvavälit erityisesti tuntemattomien ihmisten kanssa asioidessa, Marin summaa.

Tällä viikolla Suomi palautti rajoituksia maihin, joissa koronatartunnat ovat lähteneet uudelleen nousuun. Sisärajavalvonta palautettiin Suomen ja Itävallan, Slovenian sekä Sveitsin väliseen liikenteeseen.

Lue myös:

    Uusimmat