Mainos

Pääkaupunkiseudulla juodaan vettä Vantaanjoesta

Yli miljoona pääkaupunkiseudun asukasta joutuu loppuvuoden ajan juomaan Vantaanjoen vettä. Huhtikuun puolesta välistä lähtien pääkaupunkiseudun raakavesi otetaan Vantaanjoesta, sillä Päijänne-tunnelin korjaustyöt alkavat.

Helsingin Vesi ryhtyy tehostamaan vedenpuhdistusta, koska Vantaanjoen vesi on likaisempaa kuin Päijänteen.

- Joudumme käyttämään enemmän kemikaaleja ja suodatukset on enemmän kuormittuneita, kertoo Helsingin Veden käyttöpäällikkö Veli-Pekka Vuorilehto.

Helsingin vedenpuhdistamoilla Päijänne-tunnelin remonttiin on varauduttu palkkaamalla lisää työntekijöitä ja perumalla lomat huhti-toukokuulta. Laboratoriossa päivystetään myös viikonloppuisin, jotta mahdolliset vedenlaatuongelmat havaitaan heti.

- Nyt siirrytään toimintaan seitsemän päivää per viikko. Lisäksi aiotaan tehostaa varallaoloa laadunvalvonnassa, Vuorilehto sanoo.

Juomaveden laadun luvataan pysyvän ennallaan eikä makumuutoksiakaan pitäisi tulla. Kesällä hanavesi saattaa kuitenkin olla tavallista lämpimämpää. Helsingin Vesi on ottanut huomioon myös huonolaatuisen veden mahdollisuuden.

- Kaikessa toiminnassa on aina olemassa ne pienet minimaaliset riskinsä.

Päijännetunneli tuo vettä yli miljoonalle pääkaupunkiseudun asukkaalle. Tunnelin pohjoisosa peruskorjattiin seitsemän vuotta sitten ja nyt kunnostetaan eteläosaa 56 kilometrin matkalta. Vantaalla lentokentän lähellä ajotunnelin rakennustyöt ovat jo täydessä vauhdissa.

Rakennuttajapäällikkö Jari Heikkilä Ramboll Finland Oy:stä kertoo, että Päijänne-tunneli peruskorjataan ajotunnelien kautta. Ensin Päijännetunneli tyhjennetään ja tarkastetaan. Sen jälkeen seinämiä vahvistetaan sortumien varalta.

- Sitä pultitetaan, asennetaan teräspultteja kallioon ja ruiskubetonoidaan. Siinä pääasialliset työvaiheet, Heikkilä kiteyttää.

Noin 15 miljoonaa euroa maksava korjaus valmistuu vuoden loppuun mennessä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.