Ove Andersson menehtyi ralliturmassa

Toyotan F1-tallin entinen päällikkö ruotsalainen Ove Andersson on menehtynyt rallionnettomuudessa Etelä-Afrikassa. Toyota vahvisti asian keskiviikkona.

Andersson menehtyi 70-vuotiaana vuosimallia 1957 olevan Volvon ratissa. Hän oli osallisena nokkakolarissa rekan kanssa vanhojen autojen Milligan-rallissa.

- Kaikki Toyotalla ovat äärimmäisen järkyttyneitä ja surullisia tämän ikävän uutisen takia. Ove oli inspiraation lähde tallillemme ja monille muille moottoriurheilun parissa. Hänen innostuksensa moottoriurheiluun oli legendaarista ja hän on lajille valtava menetys, Toyotan moottoriurheilutoimintaa johtava Tadashi Yamashina sanoi.

Andersson teki pitkän uran autourheilun parissa. Aktiiviurallaan ruotsalainen kilpaili menestyksekkäästi rallin MM-sarjassa 1970-luvulla. Ajouran päätyttyä hän veti Toyotan rallitiimiä. Juha Kankkunen juhli hänen alaisuudessaan maailmanmestaruutta.

Rallipestinsä jälkeen Andersson siirtyi formula ykkösiin ja hän johti Toyotan F1-projektia. Hänen johdollaan japanilaistalli debytoi F1-sarjassa 2002 toisena kuljettajanaan Mika Salo. Ruotsalainen vetäytyi tehtävästä seuraavana vuonna, mutta jatkoi Toyotan organisaatiossa.

(MTV3-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat