Ovatko nämä muotiteollisuuden oudoimmat työt?

Huippumuotinäytöksissä nähdään toinen toistaan oudompia luomuksia. Mutta entä ne kummalliset muodin alan työt, joista kukaan ei ole kuullutkaan?

Sovitusmalli, trendien metsästäjä ja komeron siivooja? Kyllä – nämä kaikki ovat ammatteja. Thefrisky.com listasi muotialan oudoimmat työt.

Sovitusmallia ei nähdä lavoilla

Ilmavaivojen hajuhaittoja vähentävien alusvaatteiden valmistaja? Kyllä, heitä on oikeasti olemassa. Alan ihmisten tehtävänä on luoda alusvaate, joka suojelee joko henkilöä itseään tai hänen ympäristöään vatsavaivojen aiheuttamilta kaasuhaitoilta. Alusvaatteissa käytetään materiaaleja ja filttereitä, jotka taistelevat hajua vastaan, kertoo AOL.com.

Sovitusmalli on henkilö, jota ei nähdä catwalkeilla. Jos mallin keho omaa tietynlaiset, muotialan vaatimukset täyttävät mittasuhteet, hänelle maksetaan pelkästä seisoskelusta: mallin tulee pysyä aivan paikallaan, kun muotivaatteiden luojat sovittavat asuja hänen ylleen.

Kuka keksii kynsilakkojen oudot nimet? Aivan – siihenkin hommaan on oma työntekijänsä! Nimiä voivat kehitellä niin luova johtaja, tuotesuunnittelija kuin markkinointikin, joten mahdollisuuksia on useita: sinäkin voit olla yksi heistä.

Mistä trendit tulevat?

Suurien muotilehtien toimituksiin saapuu paljon ilmaisnäytteitä: laukkuja, kenkiä ja asuja. Mitä toimitukset siis tekisivätkään ilman mallikappalekomeron vastuuhenkilöä?

Kun vaatekappaleet kulkevat toimituksessa designereiden ja kuvaajien välillä, vastuuhenkilön tehtävänä on listata jokainen komeroon saapuva ja sieltä lähtevä tavara. "Komeromanageri" tietää, missä vaatteet kulloinkin menevät, ja kenen huomaan ne on viimeksi annettu. Vastaavalla on tietenkin alaisinaan useita harjoittelijoita, jotka järjestelevät tavaroita.

Mitä kaupoissa nähdään ensi syksynä? Trendien ennustamiseen erikoistuneet ihmiset tietävät. "Trend forecaster", siis trendien ennustaja, tarkkailee nuorison trendejä ja raportoi näkemästään työnantajalle. Trendien metsästäjä voi myös matkustella maailmalla kuvaamassa ja tekemässä muistiinpanoja seuraavasta suuresta muoti-ilmiöstä. Ei ollenkaan hassumman kuuloinen työ!

MTV3/Helmi

Lähde: Thefrisky.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja