Oulussa raviradan katsomorakennus oli yöllä ilmiliekeissä – vahingot merkittäviä

Oulussa Äimäraution raviradalla oli yöllä tulessa katsomorakennus. Palon jälkisammutustyöt ovat yhä käynnissä, eikä vahinkojen täyttä määrää pystytä siksi vielä arvioimaan tarkasti.

– Katsomon yläosa, jossa sijaitsevat toimistotilat, tuomaritilat ja kuuluttamo, on aika lailla palanut, ravirataa pyörittävän Pohjolan Hevosystävät ry:n hallituksen puheenjohtaja Kari Eriksson kertoi STT:lle aamulla.

– Katsomon alaosa on kärsinyt ainakin vesivahingoista, mutta emme ole sitä päässeet vielä katsomaan.

Erikssonin mukaan katsomon pintakorjaukseen oli varattu investointimääräraha tälle vuodelle, mutta hän arvioi tuoreeltaan, että koko katsomo menee uusiksi.

Kukaan ei loukkaantunut palossa.

Palo oli aiheuttanut hälytyksen yhden ja kahden välillä yöllä, ja vartija oli sen huomannut, Eriksson kertoo. Palopaikalla oli yöllä enimmillään 15 pelastuslaitoksen yksikköä.

Palon syttymissyystä ei ole vielä tietoa, mutta päivystävä palomestari arvioi aiemmin palon saaneen alkunsa toimistorakennuksesta.

– Siellä on oikeastaan kaikki sähkölaitteet, ja täällä Oulussa on ollut parina yönä erittäin kova pakkanen. En tiedä, onko sillä mitään vaikutusta ollut, se on ihan arvailua, Eriksson sanoo.

Äimärautiolla ravattiin vielä maanantai-iltana Magic Monday -ravit, mutta nyt ravikeskuksen toimintaan tulee pitkä tauko. Erikssonin mukaan on hyvin todennäköistä, että ainakaan maalis-huhtikuussa ei raveja Oulussa järjestetä.

– Meidän ystävyysratamme on Ylivieskassa, ja Oulun ravit tullaan ajamaan siellä.

Poliisi alkaa selvittää palon syttymissyytä, kun palo on saatu sammutettua. 

Juttua päivitetty kello 9.50: Lisätty toimitusjohtajan kommentit.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja