Lapin poliisi julkaisi kuvan vaaleanpunaisesta tappajajauheesta – uskoo selvittäneensä sen alkuperän

Poliisin tiedotti kolme päivää sitten, että Rovaniemeltä oli löytynyt viikon aikana neljä 30–50-vuotiasta kuollutta miestä, joiden menehtymisiin epäiltiin liittyvän huumausaineet.

Henkilöt olivat poliisin mukaan kuolleet yksityisasunnoissa.

– Näin lyhyellä aikaa ilmi tulleiden epäiltyjen huumekuolemien määrä on poikkeuksellisen suuri. Kuolemia selvitetään normaaleina kuolemansyyntutkintoina ja lisäksi tapauksia tutkitaan huumausainerikoksina, poliisi kertoi.

Poliisi epäilee nyt, että Rovaniemellä neljän miehen kuolemaan liitetty vaaleanpunainen jauhe on etylonia. Etyloni on luokiteltu huumausaineeksi, ja se muistuttaa vaikutuksiltaan amfetamiinia.

Poliisi epäilee, että aine oli alun perin hankittu internetistä ja että se on mahdollisesti lähtöisin Kiinasta. Epäilynä on, että aineen oli hankkinut yksi kuolleista miehistä.

Poliisi tutkii tapauksia toistaiseksi huumausainerikoksina ja kuolemansyyn selvittämisinä, mutta on mahdollista, että myöhemmin nimikkeeksi tulee myös kuolemantuottamus tai törkeä kuolemantuottamus.

Juttua korjattu 22.40: Jutussa kerrottiin aiemmin virheellisesti Oulun poliisin julkaisseen kuvan. Tosiasiallisesti kyse oli Lapin poliisista. 


Lue myös:



Lue myös:

    Uusimmat