Oulun mielenilmaus: Mannavelli ja majoitusolot kiristivät tunteita

Oulussa useita kymmeniä turvapaikanhakijoita osoitti illalla mieltään poliisilaitoksen edessä.

– Syynä on selkeästi tyytymättömyys ruokaan ja majoitusolosuhteisiin. Tämä on pääasiallinen syy, minkä he ovat meille kertoneet, sanoi paikalla ollut apulaispoliisipäällikkö Arto Karnaranta.

Mielenosoitus sujui poliisin mukaan rauhanomaisesti. Mielenosoittajat lähtivät liikkeelle Hiukkavaaran hätämajoitusyksiköstä. Yksikön apulaisjohtajan Janne Salmivaaran mukaan tilanne sai alkunsa iltaruokailun aikana. 

– Siinä iltaruokailun aikana muutama turvapaikanhakija koki, ettei tarjolla oleva ruoka ole sopivaa tai mieleistä, apulaisjohtaja Salmivaara kertoo. 

Hänen mukaansa tilanne oli äänekäs, mutta ei väkivaltainen tai uhkaava. Suurin osa hätämajoitusyksikössä olleesta noin 330 turvapaikanhakijasta söi rauhassa tarjolla ollutta ruokaa. 

– Ruokana oli ohramannavelliä. Kyseessä on ihan normaalia laitoskeittiöruokaa, mitä tarjotaan usein kaupungin kouluissa ja laitoksissa. Ei siinä ole sen kummemmin mitään valittamista.  

Salmivaara arvioi, että poliisilaitoksen eteen lähti osoittamaan mieltään noin 60 ihmistä. Matkaa sinne on hänen mukaansa hieman alle 10 kilometriä.

Poliisi sai ilmoituksen liikkeelle lähdöstä noin kello 16.30, ja kello 20 mennessä mielenilmaus oli ohi.

– Turvapaikanhakijat saatiin poistettua paikalta vastaanottokeskuksen ja poliisin järjestämien kyyditysten avulla, tiedotti poliisi.

Hätämajoitusyksikön apulaisjohtaja Salmivaaran mukaan tilanne hätämajoitusyksikössä oli yhdeksän aikaan illalla palautunut normaaliksi.  

– Tilanne on rauhoittunut, ja huomenna jatkamme normaaliin tapaan.   

Poliisi otti kiinni yhden ihmisen.  

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja