Osterinavauksen Suomi - Ruotsi -ottelu

Ravintola Kappelissa Helsingissä järjestetään keskiviikkona 5.9. klo 21.00 Kappelin Osterit - osterinavauksen tapahtuma. Tilaisuudessa järjestetään osterinavauksen Suomi-Ruotsi -maaottelun lisäksi muutakin ostereihin liittyvää ohjelmaa. Osterin Ystävät ry:n puheenjohtaja Olli Karvonen kertoo ostereista ja ravintolassa on myös mahdollisuus ostaa ja maistella näitä meren herkkuja. Tilaisuuteen on vapaapääsy.

Maaottelussa nelihenkiset sekajoukkueet avaavat mahdollisimman nopeasti ja siististi 120 osteria viestin tyyliin. Lisäksi kilpailussa yritetään alittaa viime vuoden maaottelun voittotulos, 11 minuuttia, 31 sekuntia. Viime vuonna voiton vei Ruotsi.

Osterinavaus on maailmalla suurta huvia. Irlannissa on järjestetty syksyisin noin 50 vuoden ajan suuri kansanjuhla, joka avaa osterikauden. Osterit ovat maukkaimmillaan kesän lisääntymiskauden jälkeen. Lisääntymisaikana osterit ovat monien mielestä mauttomia ja niiden liha tavallista rasvaisempaa.

Kappelissa Suomea maajoukkueen kapteeni on Olli Karvonen, joka lähtee edustamaan maatamme 29.9. MM-kisoihin Galwayn kaupunkiin Irlantiin. Kappelin Osterit -kisassa muita Suomen maajoukkueen jäseniä ovat keittiöpäällikkö Anne Saari Amica Messukeskuksesta sekä uudet naisten ja miesten Suomenmestarit. SM-kisa pidetään keskiviikkona Helsingin Messukeskuksessa Heinon Tukku Oy:n messuilla.

Ruotsin maajoukkueessa kilpailevat hallitseva Ruotsin mestari Dieter Berner, vuoden 2000 maailmanmestari Per Olofsson sekä Hans Johansson ja Susanne Wahlman.

Osterin Ystävät ry toimii ostereiden ja äyriäisten syömisen edistämisen hyväksi. Yhdistys on perustettu vuonna 1991 ja siihen kuuluu 80 jäsentä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja