Mainos

Oppitunti 3: Kulmakarvat

Kulmakarvat ovat kasvojen kehys. Huolitellut kulmakarvat antavat tyylikkään yleisvaikutelman ja kohottavat hyvin muotoiltuna koko ilmeen. Käsittelemättömät kulmakarvat jättävät kauniinkin meikin keskeneräiseksi.

Oikean kulmavärin valitseminen ja värjäystekniikan oppiminen on tärkeää, sillä väärin meikatut kulmakarvat tekevät kasvoista helposti kovat. Kulmakarvat meikataan joko kulmakynän tai luomivärin avulla. Hyvä vinkki on valita kulmasävy hiusten värin mukaan.

Kulmakarvojen meikkaamisessa on tärkeää saada aikaan kaunis siipimäinen muoto. Usein kulmakarvat ovat parhaan kokonaisilmeen kannalta hieman liian lyhyet. Luomivärisiveltimen avulla kulmakarvoille voidaan piirtää luontevasti lisää pituutta.

Värityksellä voit myös lisätä moniulotteisuutta kulmiin. Tasapaksuksi piirretty kulma on helposti luonnottoman näköinen. Värityksen painopisteellä voit myös kätevästi kohottaa ilmettä ilman kirurgin veistä. Väri levitetään siveltimen lyhyillä vedoilla kulmiin siten, että kulmakarvojen alkuosa nenän pielessä jää kaikkein kevyimmäksi. Väri tummenee kohti keskiosaa ja häipyy taas pikkuhiljaa kohti loppua. Näin katseesta ei tule liian tuimaa tai vihaista, ja kulmaan saadaan tehtyä juuri oikeanlainen kohotus.

Luonnollisimman tuloksen saat, kun laitat mahdollisimman vähän väriä siveltimeen. Liian vahvasti piirretyt kulmakarvat tekevät katseesta kovan ja meikistä liian tehdyn näköisen.

Kulmakarvojen nyppiminen

Kulmakarvojen nyppiminen kannattaa tehdä vain kulmakaaren alapuolelta. Yläpuolelta nyppiessä kulmakarvan luonnollinen linja katoaa helposti. Kulmakarvoja ei myöskään tulisi nyppiä liikaa alusta, sillä kulmakarvat voivat karata keskiosaa kohden ja niistä tulee liian lyhyet. Keskiosasta kulmakarvoja voi sen sijaan nyppiä huoletta.

Oikean värin valinta

Valitse kulmakarvakynän tai luomivärin sävy hiustesi värin mukaan. Jos hiuksesi ovat kovin vaaleat, pyri luonnolliseen lopputulokseen käyttämällä vaaleaa väriä. Mustien hiusten kanssa kannattaa pysytellä tummanruskeassa sävyssä, sillä kulmien meikkaaminen mustalla värillä tekee kasvoista todella kovat.

Kulmakarvojen värjäys

Jos kulmakarvat ovat luonnostaan hyvin tummat ja hiukset vaaleat, kulmakarvoja voi vaalentaa joko kampaajalla tai kosmetologilla. Vaalennusaineella kevyesti vaalennetut kulmakarvat keventävät koko katsetta. Liian vaaleita kulmakarvoja voi myös värjätä. Kauniit kulmakarvat kehystävät katseen.

Teksti: MTV3/Helmi

Kuvat: Tommi Penttinen

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.