Mainos

Opiskelijat syyttävät Milosevicia

Belgradin yliopiston opiskelijat syyttävät Serbian presidenttia Slobodan Miloseviciä maan ajamisesta sisällissodan partaalle. Myös Yhdysvallat on syyttänyt Miloseviciä väkivaltaisuuksien aloittamisesta.

Serbian pääkaupungissa Belgradissa pelättiin tänään uusien väkivaltaisten levottomuuksien puhkeamista. Opposition mielenosoitusmarssit jatkuivat. Ankarasta talvisäästä huolimatta mielenosoittajia oli liikkeellä kymmeniä tuhansia. Eilisen kaltaisia väkivaltaisuuksia ei kuitenkaan tänään tapahtunut. Oppositio aikoo jatkaa yli kuukauden kestäneitä mielenosoituksiaan samalla kun kaupunkiin kokoontuneet Milosevicin tukijoukot aloittivat eilen omat mielenosoituksensa.

Eilen joukot ajautuivat yhteenottoihin, joihin myös mellakkapoliisi osallistui. Yhtä opiskelijaa ammuttiin päähän ja viisitoista loukkaantui kepein, rautatangoin ja puukoin aseistautuneiden mielenosoittajien ottaessa yhteen.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta kun mielenosoitukset ovat johtaneet väkivaltaisuuksiin. Oppositio ja opiskelijat aloittivat mielenosoitukset yli kuukausi sitten, kun kävi ilmi että presidentti Slobodan Milosevicin hallitus oli syyllistynyt vaalivilppiin paikallisvaalien tuloslaskennassa.

58 loukkaantui eilen

Eilisissä mellakoissa ja yhteenotoissa loukkaantui 58 ihmistä, kertoivat lääkärit tänään. Joidenkin loukkaantuneiden tila on vakava. Mies, jota ammuttiin päähän pistoolilla, on kriittisessä tilassa.

Vakavat mellakat puhkesivat jouluaattona, kun sekä opposition että presidentti Slobodan Milosevicin kannattajat marssivat kaduilla. Osa vastakkaisten ryhmien kannattajista joutui tappeluun, ja myöhemmin poliisi kävi patukoiden ja kyynelkaasun kanssa opposition mielenosoittajien kimppuun.

Tänään tilanne oli Belgradissa rauhallinen. Oppositioliike Zajedno on kuitenkin suunnitellut uusia mielenosoituksia iltapäiväksi. Myös opiskelijat aikoivat jatkaa hallituksen vastaisia marssejaan.
(STT-Reuter-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.