Mainos

Onnistunut energiaremontti viidellä helpolla keinolla

Hintojen noustessa ja energian kallistuessa energiatehokkuus on nykypäivänä tärkeässä roolissa remontin suunnittelussa ja toteuttamisessa. Energiatehokkuus tarkoittaa käytännössä, että nykyisellä energiamäärällä tavoitellaan optimaalista tulosta ja täten parempaa hyötysuhdetta. Kodin energiatehokkuus on kannattava investointi, sillä sähkölaskut pienenevät ja vähenevät lämmityskulut maksavat itsensä takaisin ajan kuluessa.

Energiatehokkuutta lisäävä remontti, nykyään myös tuttummin energiaremontti, tekee palveluksen sekä kuluttajalle että ympäristölle. Jos harkitset pientä pintaremonttia, kodin muodonmuutosta tai jopa kokonaisen kiinteistön remontoimista, muista seuraavat viisi energiatehokasta näkökulmaa.

1. Nosta jälleenmyyntiarvoa

Monet haluavat tehdä pienen pintaremontin muuton yhteydessä nostaakseen kodin jälleenmyyntiarvoa. Remontti on paras mahdollisuutesi vaikuttaa asuntosi arvoon. Siksi sinun tulee myös olla hyvin tietoinen energiatehokkuudesta. Vaikka lähitulevaisuuden suunnitelmissasi ei olisikaan muuttoa, on arvoa nostava ja energiaa säästävä remontti aina sijoitus, joka kannattaa. Asunnon mahdolliset ostajat kiinnostuvat varmasti kodista, jossa energiatehokkuuden eteen on tehty jo valmiiksi töitä.

Eniten arvoa nostavat isot remontit kylpyhuoneessa ja keittiössä, joista molemmissa on helppo tehdä energiatehokkaita valintoja. Esimerkiksi vanhat uunit ja liedet ovat tunnetusti suuria energiasyöppöjä, joten uudemmat mallit voivat vähentää sähkölaskuasi huomattavasti. Kodinkoneiden energiatehokkuutta voi vertailla helposti niiden energiamerkinnöistä.

2. Panosta energiatehokkuutta parantaviin materiaaleihin

Materiaalit ovat tärkeä osa remonttia. Tiesitkö, että voit tehdä energiatehokkaita päätöksiä myös materiaalien valinnoissa ja sisustuksessa? Selvitä esimerkiksi kuinka paljon energiaa materiaalin tuotantoon menee, sillä muun muassa lämmön ja veden kulutukset vaihtelevat huomattavasti eri materiaalien välillä. Tiettyjä materiaaleja saatetaan myös käsitellä ylimääräisillä maaleilla tai aineilla, jotka kuluttavat ympäristöä tai vievät paljon energiaa tuotannon eri vaiheissa.

Myös materiaalin alkuperä vaikuttaa sekä energiatehokkuuteen että ekologisuuteen. Maahantuonti voi rasittaa ympäristöä merkittävästi ja kuljetuksiin käytetään polttoainetta ja energiaa. Valitsemalla luonnosta peräisin olevia materiaaleja kotiisi teet palveluksen koko planeetallemme. Muistathan myös ottaa huomioon materiaalien kestävyyden ja kierrätettävyyden, jotta massatuotannon ja suureen energiankulutuksen suosio pysyisi mahdollisimman pienenä.

3. Lämmitä ja eristä järkevästi

Kiinteistön lämmittäminen ahmii yleensä paljon energiaa. Valittuasi mahdollisimman ekologiset ja energiatehokkaat materiaalit, sinun tulisi myös miettiä niiden kykyä eristää lämpöä. Koko talon eristämisellä on suuri merkitys energiatehokkuuden kannalta ja esimerkiksi huonosti eristetyn tiilitalon lämmitys vaatii paljon energiaa. Kesällä puolestaan taloon saatetaan tarvita ilmalämpöpumppuja, jotka myös kuluttavat energiaa. Energiatehokkaiden rakennusmateriaalien valinta on kannattavaa, koska energiaa kuluttavia lisälaitteita lämmitykseen tai viilennykseen ei silloin tarvita.

Kaukolämpö on Suomen yleisin lämmitysmuoto ja perustuu kaksiputkisesta maanalaisesta lämmitysverkostosta. Yhdessä putkessa virtaa lämpölaitoksissa kuumennettu vesi asiakkaille, ja viereisessä paluuputkessa käytetty vesi virtaa takaisin uudelleen lämmitettäväksi. Kaukolämpö on energiatehokkuuden näkökulmasta parempi vaihtoehto kuin esimerkiksi perinteiset sähköpatterit ikkunoiden alla. Vaikka käytössäsi olisikin kaukolämpö, voi tiivisteiden uusiminen tai energiatehokkaiden ikkunoiden hankkiminen pienentää sähkölaskua merkittävästi.

4. Aurinkopaneelit

Aurinkopaneelit ovat oiva tapa tehdä energiankulutuksesta ympäristöystävällisempää. Paneelit sisältävät niin sanottuja aurinkokennoja, jotka muuttavat auringon säteilystä tulevan energian sähköenergiaksi. Auringon valoa voidaan Suomessa saada talvellakin, sillä lumi heijastaa valoa tehokkaasti. Joten älä huoli, aurinkopaneelit ovat varma sijoitus myös Suomen talviolosuhteissa. Muistathan, että paneelit sopivat erinomaisesti esimerkiksi mökille.

5. Valaistus

Oikeanlaisten lamppujen ja valaisimien avulla säästät sähköä helposti. Hehkulamput kuluttavat enemmän energiaa kuin esimerkiksi LED-valot, ja siksi sinun tulisi suosia LED-valoja remontissasi. Termi LED on lyhenne sanasta loistediodi ja tarkoittaa laitetta, jossa sähköä päästetään vain yhteen suuntaan. Kun LED-lamppu on kytketty virtapiiriin, lampun sisällä oleva paine säteilee valoa. LED-lamppu ei kuumene helposti ja vie siksi vähemmän energiaa kuin esimerkiksi hehkulamppu.

Energiaremontin rahoitus

Energiaremontista seuraa suuri kertakustannus ja siksi urakka helpottuu huomattavasti oikean rahoitustuen kanssa. Pystyäksesi kustantamaan unelmiesi energiaremontin, voi laina olla juuri etsimäsi ratkaisu. Santander auttaa sinua löytämään oikean lainan helposti, turvallisesti ja vastuullisesti netistä.

Koska energiaremontti nostaa kiinteistön arvoa, on sen rahoitus Santanderin avulla fiksu sijoitus. Muistathan kartoittaa remonttibudjettisi huolellisesti ja huomioida mahdolliset yllätykset sekä niiden lisäkustannukset. Jos tarvitset energiaremonttiin avustusta, on Santander aina tukenasi. Voit käyttää esimerkiksi valmista lainalaskuria selvittääksesi takaisinmaksuerät ja lainan todellisen vuosikoron jopa ennen lainan nostamista.  

Lue myös:

    Uusimmat