Onko tässä Vuoden urheilija -äänestyksen yllättäjä? MM-lätkä jo taskussa, seuraava tähtäin olympiamitalissa

Vuoden urheilija 2021 -äänestyksen tulokset julkistetaan ilman yleisöä käytävässä Urheilugaalassa Helsingissä torstaina. Telinevoimistelija Emil Soravuo voi olla äänestyksen yllätysnimi. 

Uimari Matti Mattsson ja nyrkkeilijä Mira Potkonen ovat olympiapronssimitalisteina suosikkeja palkintoon, mutta 24-vuotias Soravuo voi myös yltää korkealle. 

Soravuo nappasi permannon MM-pronssia lokakuussa Japanissa. Telinevoimistelijat eivät ole viime vuosina juhlineet Vuoden urheilija -äänestyksessä, sillä suomalaisten edellisestä MM-mitalista oli aikaa 24 vuotta. 

– Se mitali ei hirveästi minulle merkitse, vaan nimenomaan kisoissa onnistuminen. Takana on todella kova treenikausi. Olen pysynyt terveenä henkisesti ja fyysisesti. Veikkaan, että se on minulle kaikista isoin onnistuminen. Tämä itse mitali on sitten bonus, Soravuo kommentoi MTV Urheilulle vuodenvaihteen jälkeen. 

Pääkuvan videon Tulosruutu-jutussa Soravuo kertoo poikkeuksellisen hyvistä harjoitus- ja elinolosuhteistaan sekä kovista tavoitteista lähivuosille. 

Lue myös:

    Uusimmat