Onko tässä kesän söpöysennätys? Katso video!

Hollolassa huokailtiin viime viikolla ihastuksesta kun yllättäen Jarmo Mäen omakotitalon pihaan saapui yllätysvieraita.

– Pihaan ilmestyi ensin yksi, sitten toinen ja lopulta viisi pientä siiliä jonossa. Annoimme niille kissanruokaa ja ne ryhmittyivät sitten lautan äärelle kuin pienen talon porsaat. Aika maiskutus siinä sitten kävi, Mäki kertoo.

Mäen kodin alueella maasto on otollinen siileille. On pidempää heinikkoa ja paljon pensaita.

– Aikaisempina vuosina olemme nähneet omakotitaloalueellamme ison siiliemon. Oletettavasti tämä pentue on sen jälkeläisiä. Esimerkiksi edellisen kesän poikueen jälkeläisiä. Olivat sen ikäisiä, että olivat lähteneet jo omaehtoisesti liikkeelle.

Mäki kertoo huolestuneensa vaimonsa kanssa hieman siitä, että keskimmäinen – kaikista pienin siili – ei meinannut päästä aterialle ollenkaan. He antoivatkin pienimmälle vielä vähän ylimääräistä ruokaa muiden maiskuteltua omat ateriansa.

Siilipentueen ruokailua vahti myös Mäen perheen kissa. Kissa ei piikikkäistä ruokavieraista ollut moksiskaan.

– Meillä on kaksi kissa ja luulen, että ne tietävät siilit jo aikaisemmasta. Oletan, että kissamme on tavannut siilipentueen alusta asti. Kissa otti siilit kaverikseen ja heittäytyi selälleen viereen.

Siilit eivät kissaa saati ihmistä paljoa pelänneet. Jarmo Mäki pääsi kuvaamaan ruokailuhetkeä vain muutamien senttimetrien päästä.

– Eivät ne pelänneet. Vaistot niillä toki pelittivät, eli jos liikkui äkisti, niin ne käpertyivät palloksi ja sähisivät. Sitten kun otti syliin asti, niin eivät pelänneet ja sai jopa rapsuttaa leuan alta.

Siiliemoa ei Mäen pihalla näkynyt. Mäki arveleekin, että emo oli lähettyvillä itse ruokaa hakemassa. Siilien pesän hän arvioi olevan 50 metrin säteellä talosta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja