Onko sinulla sopimus näissä sähköyhtiöissä? Energiavirasto kehottaa pikaisesti etsimään uuden sähkönmyyjän

Energiavirasto kehottaa sähköyhtiö Fi-Nergy Voiman ja 365 Hankinnan asiakkaita valitsemaan pikaisesti uuden sähkönmyyjän. Kantaverkkoyhtiö Fingrid on purkanut yrityksen tasepalvelusopimuksen, jollainen yhtiöllä pitää olla sähkömarkkinalainsäädännön mukaan.

Energiavirasto kertoo, että yhtiöiden asiakkaiden sähkönjakelua ei katkaista välittömästi. Uusi sopimus pitää kuitenkin solmia viipymättä, jotta sähkönjakelu kotitalouteen ei katkeaisi. 

Markkinaoikeus on määrännyt Fi-Nergylle useita 100  000 euron uhkasakolla tehostettuja kieltoja. Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) mukaan kiellot liittyvät sähkön ennakkolaskutukseen ja sopimusehtojen lainvastaiseen muuttamiseen.

KKV kertoi viime viikolla, että Fi-Nergy on muun muassa laskuttanut asiakkailtaan ylisuuria ennakkomaksuja heidän todelliseen sähkönkäyttöönsä verrattuna.

KKV:n mukaan Fi-Nergystä on tämän vuoden aikana tullut KKV:n kuluttajaneuvontaan yli 500 yhteydenottoa ja viime vuonna yli 900. Virasto pitää lukuja poikkeuksellisen suurina muihin sähkönmyyntiyhtiöihin verrattuna.

Asiakkaan pitää valita uusi sähkönmyyjä

Energiavirasto huomauttaa, että yhtiöiden asiakkaita ei siirretä automaattisesti minkään sähkönmyyjän asiakkaiksi. Asiakas voi valita uuden sähkönmyyjän esimerkiksi kilpailuttamalla sähkösopimuksen.

Uudelle sähkönmyyjälle tulisi varata vähintään 14 päivää sähköntoimituksen järjestämiseen. Jotkut myyjät saattavat vaatia pidemmänkin ajan. 

2:10
Sähkön hinnanvaihtelu voi yleistyä tulevaisuudessa – Energiaviraston johtaja kertoo miksi

11.6.2021 kello 16.21: Juttua päivitetty kauttaaltaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja