Onko Räikkönen jo Ferrarin kakkoskuski? "Suurella todennäköisyydellä sijoituksia tullaan vaihtamaan"

Kimi Räikkösen asetelma Silverstonen osakilpailuun on mielenkiintoinen. Suomalaiskuski oli aika-ajoissa nopeampi Ferrari, mutta kilpailussa italialaistiimi voi tehdä tietoisen päätöksen tilanteen muuttamisesta.

MAINOS

Britannian F1-viikonloppu
C Morella!

Sunnuntai: Britannian GP klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 13.30!

F2-kisat: la klo 16.55 ja su 11.15 
GP3-kisat: la klo 18.25 ja su 9.55 

Kaikki F1-ajojaksot suorana C More Maxilla ja C More -suoratoistopalvelussa!

Tilaa C More ja aloita katselu vaikka heti.

Tallin saksalaiskuljettaja Sebastian Vettel johtaa MM-sarjaa 171 MM-pisteellään. Räikkönen on 83 pisteen saaliillaan jo käytännössä ulkona mestaruusjunan kyydistä, sillä Vettelin lähimmät uhkaajat ovat Mercedeksen Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas. Maranellossa halutaan päättää kymmenen vuoden kuiva kausi, joten kaikki panokset ollaan asettamassa viimeistään tässä vaiheessa kautta Vettelin käytettäväksi.

Silverstonen aika-ajoissa Räikkönen taikoi upean kierroksen ajaen itsensä toiseen lähtöruutuun Vettelin jäädessä kolmanneksi. Tuloksesta huolimatta C Moren F1-asiantuntija Ossi Oikarinen uskoo tilanteen tallin sisällä olevan jo selvä. Räikkösen tehtävä ei ole normiolosuhteissa tulla maaliin tallikaverinsa edellä.

- Jossain vaiheessa tallin sisällä aletaan ajattamaan Vetteliä mestariksi. Mikäli molempien kuljettajien lähtö onnistuu, niin suurella todennäköisyydellä sijoituksia tullaan vaihtamaan. Mutta sen ei välttämättä tarvitse tapahtua heti kilpailun alussa, vaan vaivihkaa esimerkiksi taktiikoiden kanssa säätämällä, Oikarinen toteaa.


Edelliskisassa Itävallassa Räikköstä ajatettiin radalla todella pitkään. Hän joutui toimimaan hetken aikaa varsinaisen kärkiauton Bottaksen tulppana Vettelin yrittäessä kuroa umpeen suomalaisen etumatkaa. Oikarinen uskoo, että Ferrari voi yrittää käyttää Räikköstä hyödykseen vastaavalla tavalla myös Silverstonessa.

- Kimille voidaan laatia erilainen taktiikka, jolloin hän voi vaikuttaa Hamiltonin kisaan. Räikeän ja näkyvän Vettelin edessä sivuun siirtymisen sijasta hänestä on tallille enemmän hyötyä, jos hän pystyy ottamaan Hamiltonilta jotain pois. Jos hän ei voi vaikuttaa lainkaan Hamiltoniin, on britin voittaminen äärimmäisen vaikeaa, Oikarinen uskoo.

Lue myös:

    Uusimmat