Mainos

Onko jo aika hankkia älypuhelimeen virustorjunta?

Kun yhteiskunnan riippuvuus viestintäverkoista ja -palveluista lisääntyy, korostuu myös tietoturva-asioiden tärkeys.

Perinteisesti tietoturva on yhdistetty tietokoneisiin, mutta mobiililaitteiden kehittyessä alkaa niidenkin käyttöön liittyä yhä enemmän riskejä.

Kannattaako sitten älypuhelimeen hankkia virustorjuntaohjelmistoa tai palomuuria? Viestintäviraston tietoturva-asiantuntija Ari-Matti Husa ei pidä sitä vielä välttämättömänä.

– Omassa harkinnassa se on tietysti, mutta tähän mennessä meille ei ole tullut ilmoituksia sellaisista mobiilihaittaohjelmista, jotka olisivat ihan oikeasti tarttuneet eli niin, ettei asiakas ole asentanut tieten tahtoen jotain ohjelmaa.

Toistaiseksi mahdolliset ongelmat ovat Husan mukaan aiheutuneet siitä, että puhelimeen on ladattu ohjelma jostakin sovelluskaupasta, joka ei ole käytetyn alustan virallinen sovelluskauppa ja ladatun ohjelman kylkiäisenä on sitten saatu haittaohjelma.

Husa kuitenkin korostaa, että jossain vaiheessa alkaa älypuhelintenkin suojaaminen olla tarpeen.

Android-alustaa moititaan usein muita alustoja haavoittuvammaksi. Husa ei kuitenkaan allekirjoita väitettä.

– En sanoisi niinkään. Puhutaan, että Androidille on tehty paljon haittaohjelmia. Niin varmaan on, mutta ei se ainakaan meille tulleissa ilmoituksissa mitenkään erityisesti näy, Husa toteaa.

Viestintävirasto opastaa nettisivuillaan erilaisten sähköisten palveluiden ja laitteiden turvalliseen käyttöön ja ylläpitoon.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.