Onko Ferrarilla taktinen yliote Mersusta? "Meillä on lääke joka parantaa kaiken"

Ferrarin Sebastian Vettel on onnistunut varastamaan Mercedekseltä voiton tällä kaudella jo kahdesti. Molemmilla kerroilla varikkokäynnit ovat olleet isossa roolissa.

Australiassa Lewis Hamiltonin renkaat olivat niin heikossa kunnossa, että hänen oli pakko tulla varikolle. Hamilton jäi Max Verstappenin taakse jumiin ja Vettel pääsi edelle. Eilen Bahrainissa Vettel meni ennen Hamiltonia ja Valtteri Bottasta renkaidenvaihtoon ja turva-auton tullessa radalle hän luuli menettäneensä edun.

Bottaksen varikkokäynti oli kuitenkin hidas, ja Vettel pääsi kärkeen, eikä sieltä enää taipunut. Kun Ferrari otti parina edellisellä kaudella vastaavissa tilanteissa kuonoon, oli kritiikki italialaisten taktisia kykyjä kohtaan kovaa. Nyt on eri ääni kellossa, mutta Vettelin mukaan taktisiin voittoihin on yksinkertainen selitys.

– Meillä oli hyvä vauhti koko kisan ajan. Se on lääke, joka parantaa kaiken, Vettel totesi.

– Olen ollut mukana jonkun aikaa, ja aina kritisoidaan, jos strategia ei toimi. Niin meillekin on käynyt parina aiempana vuonna. Rehellisesti sanottuna, jos autossa on vauhtia, voi olla joustava. Emme ole olleet aiempina vuosina oikeasti tarpeeksi nopeita haastamaan Mercedeksiä, joten meidän on pitänyt kokeilla kaikenlaista, hän selvitti.

– Tänä vuonna olemme todella lähellä kisavauhdissa ja tässä kisassa jopa nopeampia mielestäni. Teimme oikeita valintoja, se auttoi meidät ohi, yllättämään heidät alussa ja viemään voiton.

Voitto oli Vettelille uran 44:s. Koska kyseessä oli vasta kauden kolmas, Vettel ei vielä mieti, mitä se merkitsee.

– Ei tarvitse olla nero sanoakseen, että on hyvä MM-taistelun kannalta jos voittaa. Mutta nyt on vasta kolme kisaa ajettuna, hän totesi.

Ferrarin taktiikoita on kritisoitu Kimi Räikkösen osalta, sillä kahdessa edellisessä kisassa suomalainen on joutunut vaatimaan äänekkäästi varikkopysähdystä, kun renkaat ovat olleet aivan lopussa, eikä kutsua varikolle ole tullut.

Ylälaidan videolla Vettel miettii myös sitä, sopiiko auto hänelle paremmin kuin Kimi Räikköselle.

Lue myös:

    Uusimmat