Omenapiirakka (Omenapuupäivän voittoresepti)

9.9.2011 vietettiin Hyvinkäällä Suomen Rautatiemuseolla Omenapuupäivää. Tapahtumassa järjestettiin kaikille avoin omenapiirakkakilpailu.

Tuomareina kilpailussa toimivat kaupunginhallituksen Krista Silfverberg sekä Myllyn Paras viestintäpäällikkö Arja Savela. Omenapiirakkakilpailussa oli kaksi sarjaa, yleinen sarja ja Hyvingiensis-omenalajikkeen sarja. Tuomarit saivat maisteltavikseen useita herkullisia piirakoita.

Katso myös Hyvingiensis-sarjan voittajaresepti:

Yleisen sarjan voiton vei Hyvinkään kaupungin starttipajalaisten leipoma piirakka. Arja Savelan mukaan piirakka oli mehevä, pehmeän makuinen ja pohja oli sopivan ohut. Lisäksi hän kehui, että piirakka suorastaan suli suussa, niin herkullista se oli.

Voittajapiirakan täytteessä maistuivat rahka, vanilja ja täytteessä oli myös kekseliäästi käytetty tuoretta omenaraastetta.

Pohja:
150 g voita
1 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhoja

Täyte:
2 dl kuohukermaa
1 prk maitorahkaa
1 dl sokeria
ripaus vanilliinisokeria
2 omenaa
kanelia ja sokeria

Huoneenlämpöisen sokerin ja voin seokseen lisätään jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauho. Muruinen taikina sormeillaan piirakkavuokaan.

Kerman sekaan sekoitetaan (ei vatkata!) maitorahka. Kerman ja rahkan seokseen sekoitetaan sokeri. Täyte kaadetaan raa’an taikinan päälle. Raastetaan kaksi omenaa ja ripotellaan raasteet piirakan päälle. Lopuksi vielä kanelisokeria päälle.

Uuni 175 astetta 35-40 minuuttia ja tarjoillaan jäähtyneenä!

Resepti: Hyvinkään kaupungin Nuorten työpaja

Reseptin tarjoaa: Myllyn Paras

Lue myös:

    Uusimmat