Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Omenapiirakka (Omenapuupäivän voittoresepti)

Julkaistu 06.10.2011 07:39(Päivitetty 06.10.2011 07:41)

9.9.2011 vietettiin Hyvinkäällä Suomen Rautatiemuseolla Omenapuupäivää. Tapahtumassa järjestettiin kaikille avoin omenapiirakkakilpailu.

Tuomareina kilpailussa toimivat kaupunginhallituksen Krista Silfverberg sekä Myllyn Paras viestintäpäällikkö Arja Savela. Omenapiirakkakilpailussa oli kaksi sarjaa, yleinen sarja ja Hyvingiensis-omenalajikkeen sarja. Tuomarit saivat maisteltavikseen useita herkullisia piirakoita.

Katso myös Hyvingiensis-sarjan voittajaresepti:

Yleisen sarjan voiton vei Hyvinkään kaupungin starttipajalaisten leipoma piirakka. Arja Savelan mukaan piirakka oli mehevä, pehmeän makuinen ja pohja oli sopivan ohut. Lisäksi hän kehui, että piirakka suorastaan suli suussa, niin herkullista se oli.

Voittajapiirakan täytteessä maistuivat rahka, vanilja ja täytteessä oli myös kekseliäästi käytetty tuoretta omenaraastetta.

Pohja:
150 g voita
1 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhoja

Täyte:
2 dl kuohukermaa
1 prk maitorahkaa
1 dl sokeria
ripaus vanilliinisokeria
2 omenaa
kanelia ja sokeria

Huoneenlämpöisen sokerin ja voin seokseen lisätään jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauho. Muruinen taikina sormeillaan piirakkavuokaan.

Kerman sekaan sekoitetaan (ei vatkata!) maitorahka. Kerman ja rahkan seokseen sekoitetaan sokeri. Täyte kaadetaan raa’an taikinan päälle. Raastetaan kaksi omenaa ja ripotellaan raasteet piirakan päälle. Lopuksi vielä kanelisokeria päälle.

Uuni 175 astetta 35-40 minuuttia ja tarjoillaan jäähtyneenä!

Resepti: Hyvinkään kaupungin Nuorten työpaja

Reseptin tarjoaa: Myllyn Paras

Lisää aiheesta:

Laihdutuslääkkeissä huolestuttava trendiMoni luulee, että Gore-Tex-vaatetta ei saa pestä – asia on päinvastoinHaaveiletko upeasta sormuksesta? Jalokiven hinta perustuu neljään kriteeriinRuotsalaiskokin ykköskikka paistettuihin perunoihin: "Onnistuu joka kerta!"Tilasitko nämä kengät Sheinistä? Ota pois käytöstä!Tiettyjä huoltohommia kotona ei kannata yrittää itse – "Voi pahimmillaan maksaa tuhansia euroja"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 20:06
    Painonhallinta

    Laihdutuslääkkeissä huolestuttava trendi

  • 19:50
    Vaatteet

    Moni luulee, että Gore-Tex-vaatetta ei saa pestä – asia on päinvastoin

  • 18:55
    Jalokivet

    Haaveiletko upeasta sormuksesta? Jalokiven hinta perustuu neljään kriteeriin

  • 17:13
    Ruoka

    Ruotsalaiskokin ykköskikka paistettuihin perunoihin: "Onnistuu joka kerta!"

  • 15:57
    Takaisinvedot

    Tilasitko nämä kengät Sheinistä? Ota pois käytöstä!