Omena-kauramuropiiraat

Syyskuu on kotimaisten omenoiden aikaa.Tässä on maittava ja helppo pohje pienille omenaisille piiraille.Kätevintä on tehdä pikkuiset piiraspohjat valmiista pakastetaikinasta, pohjaksi sopivat niin maittava Kauramuro- kuin perinteinen Murotaikina. Myös Suklaamurotaikinaa (cookiestaikinaa) tai Pullataikinaa kannattaa kokeilla piiraspohjaksi. Perusohjeen lisäksi alla on kokeilijoille vinkki: Lisää piiraisiin omenalohkojen päälle rommissa liotettuja pecan-pähkinöitä tai rusinoita. Nam!

Ohje 12 kpl

  • 1 pkt kauramurotaikinaa (400 g) tmv.
  • Täyte:
  • n.½ l omenalohkoja (4 omenaa)
  • 1 tlk smetanaa (120 g) tai kevyt fraichea
  • 1 muna
  • ½-1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria tai kanelia

Ota taikina sulamaan levyt erilleen noin puoli tuntia ennen käyttöä tai sulata hetki varovasti mikroaaltouunissa. Jaa molemmat sulaneet levyt kuuteen osaan ja taputtele palaset pienien piirasvuokien pohjille ja reunoille.

Levitä piiraspohjille ohuet omenalohkot. Sekoita muut täytteen aineet keskenään ja jaa lusikalla piiraille. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia kauniin värisiksi.

Nauti esim. jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

VINKKI: Kokeile lisätä piiraisiin omenalohkojen päälle pecan-pähkinöitä tai rusinoita (n. 1½ dl), joita liotat rommissa.

Resepti: Arja Savela

Lue myös:

    Uusimmat