Mainos

Omakotitalon naisellinen remontti

Suuren omakotitalon omistaja on nainen, jonka unelmaan pääsemme nyt tutustumaan. Pari vuotta sitten hankittu talo on kokenut melkoisen muodonmuutoksen sisustaja Varpu Kuusela-Utriaisen käsissä.

– Valitsin värit ja yksityiskohdat omistajan persoonallisuuden mukaan. Hän on temperamenttinen, upea nainen, jolle voi valita vahvoja värejä ja hauskoja yksityiskohtia, Varpu sanoo.

Intohimo tanssiin näkyy sisustuksessa

Suuri olohuone muodostuu kahden erkkerin väliseen tilaan, johon mahtuu myös ruokailutila suurine pöytineen. Television yläpuolella on tanssivaa paria esittävä maalaus. Tanssi onkin yksi emännän intohimoista. Tanssileningin punainen sävy jatkuu uudelleen verhotussa nojatuolissa, pikkutyynyissä ja jopa maton reunuksessa.

– Punainen on ehdottomasti emännän väri, Varpu sanoo.

Vuolukivitakan harmaa sävy on poimittu seinään, jotta takka sulautuisi huoneeseen mutkattomasti. Harmaassa seinässä pilkottaa oviaukko, josta näkyy huiman punainen Kiurujen Yö -tapetti. Valkoiset kallat loistavat tapettia vasten epätodellisen kauniina.

Rouva tekee töitä myös kotoa käsin ja tämä punaisella maustettu huone on neuvotteluja varten.

Makuuhuone paljastuu liukuoven takaa. Dramaattinen Jukka Rintalan Lennolille suunnittelema päiväpeite hallitsee tilaa, jota Boontjen Midsummer -valaisin keventää. Huone on yhtä aikaa naisellinen ja maskuliininen.

Kapean kylpyhuoneen oiva idea on vinoon asennettu suihkuseinä, joka antaa maksimaalisen suuren tilan suihkulle.

Vierashuoneessa paistaa aurinko

Yläkerran vierashuoneessa tuntuu aina paistavan aurinko, niin aurinkoinen on sen väritys. Paksusta markiisikankaasta ommeltu napakka sängynpeitto on antanut sävyn myös yhdelle seinälle. Varsinainen katseenvangitsija on kuitenkin netin kautta hankittu musta nojatuoli, kuin kukkanen.

Valoverhot ovat keveät kuin poutapilvi ja niiden hauska yksityiskohta on käsin virkatut tähtöset, joista piti koottaman emännän juhlajakku, mutta ne sommiteltiinkin verhojen koristeiksi. Hauska idea! Pienet taulut, yöpöytä ja rasiat lattialla muodostavat asetelman muistoista.

Lepohetki divaanilla

Yläkerran aula on valoisa monimuotoinen tila, jota musta rytmittää ja jolle pehmeä oranssi matto antaa sopivasti iloa. Sohvalle on kerätty maukas tyynyrykelmä, jonka yksityiskohdat sopivat kattokruunuun. Matkamuistoista luotu kokonaisuus on vaaleaa puuta kuten portaikko ja lattia. Matkatuliainen on pieni norsupöytäkin, joka on saanut ystäväkseen rakkaan muiston, isän tekemän pahkapöydän.

Naisellisen työhuoneen upeat verhot on toteuttanut Aletta. Kangas näyttää silkiltä, mutta on edullista polyesteriä. Vinoon asetettu työpöytä katsoo ovea kohti ja on siellä mukava houkutuskin, mukava divaani, jokaisen työpisteen välttämättömyysvaruste, sillä luovuus tarvitsee lepoa!

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.