Mainos

Oma koti Ollille - sisäseinien tasoitus

Sisäseinien pinnat siliteltiin pinnoitusvalmiiksi kipsitasoitteella. Ollin talohan tehtiin siporexista, ja kipsi toimii sen kanssa erinomaisesti. Sillä on samat hengittävät ja kosteutta tasaavat ominaisuudet. Samalla massalla voidaan myös täyttää isommatkin epätasaisuudet kuten rasianreiät ja roilotukset.

Siporex on kuitenkin huokoinen materiaali, joka imee kosteutta. Siksi pintoihin levitettiin ensin praimeri, joka tiivistää ne kipsille sopivaksi. Ulkokulmiin laitettiin erityiset kulmaraudat niillä kulmasta saadaan siisti, suora ja iskunkestävä.


Kipsimassaa voi toki levittää käsipelilläkin, mutta isoja pintoja käsitellessä konevoima on kyllä poikaa. Ammattimies on tässäkin paras mies; työ sujuu noin monta kertaa nopeammin kuin aloittelijalta.

Nää elementtien saumakohdissa väliin laitetaan ensin kipsiä, sen päälle erityinen verkko estämään liikehdintää - muuten saattaa myöhemmin tulla halkeamia - ja lopuksi verkon päälle kipsimassa lopullista siloittelua varten.

Verkkoa käytetään myös niissä kohdissa, joissa materiaali vaihtuu Ollin talossa esimerkiksi kipsilevyllä koteloidun teräspilarin päälle pantiin verkko, ja vasta sitten kipsitasoite.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.