Olympiavoittaja joutui törkeän rasistisen hyökkäyksen kohteeksi

Yhdysvaltain olympiavoittaja Sunisa Lee kertoi Pop Sugarin haastattelussa, että hän joutui ystävineen rasistisen hyökkäyksen kohteeksi Los Angelesissa.

Tapaus sattui muutamia viikkoja sitten, kun hän oli Los Angelesissa menossa kuvaamaan Yhdysvaltojen Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaa. Lee oli ystäviensä kanssa odottamassa Uber-kyytiään, kun heidän ohitseen ajoi toinen auto. Heille huudeltiin rasistisia loukkauksia ja yksi heistä suihkutti Leetä pippurisuihkeella käsivarteen.

– Olin niin vihainen, mutta en voinut tehtä mitää, koska he ajoivat pois. En tehnyt heille mitään ja se on vaikeaa, koska en halua tehdä mitää, mikä saattaisi minut ongelmiin. Annoin sen vain tapahtua, Lee sanoi.

Aasialaistaustaisiin kohdistuneiden hyökkäysten määrä on kasvanut koronapandemian aikana. 18-vuotiaan Leen vanhemmat muuttivat Yhdysvaltoihin Laosista. Hän on kotoisin Minnesotan St. Paulista. 

Yhdysvaltalaisurheilija teki historiaa Tokion olympialaisissa, sillä hän oli ensimmäinen hmong-kansan edustaja, joka osallistuu olympiakisoihin. Lee voitti Tokiossa kolme mitalia, kullan, hopean sekä pronssin. Lee on myös suoriutunut ansiokkaasti Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa, sillä hän on edennyt jo välierävaiheeseen.

Lue myös:

    Uusimmat