Olympiavoittaja jakoi videon röyhkeästä murtoveikosta: arvokkaat mitalit katosivat vanhempien kotoa kesken EM-finaalin

0:19
Jalkapallon EM-finaalinäyttämön Wembleyn järjestyksenvalvojat joutuivat pulaan stadionille tunkeutuneen väkijoukon kanssa

Entisen ammattinyrkkeilijän, olympiavoittaja James DeGalen vanhempien kotiin murtauduttiin sunnuntaina pelatun jalkapallon EM-finaalin aikana.

Isoa-Britanniaa urallaan edustanut DeGale, 35, kertoo tapahtuneesta Instagram-tilillään. Hän on lisännyt julkaisuunsa kuvakaappauksia ja videopätkän turvakameran tallenteelta.

Kuvissa ja videolla näkyy, miten mustiin pukeutunut murtoveikko lähestyy DeGalen vanhempien ovea ja peittää sitten turvakameran nenäliinalla. Aikakoodeista päätellen hän kävi ovella jo hetkeä aiemmin, mutta poistui paikalta vielä hetkeksi – mahdollisesti hakemaan nenäliinaa turvakameran peitoksi.

Aikakoodien perusteella murto tapahtui Englannin ja Italian välisen EM-finaalin varsinaisen peliajan loppuhetkillä.

20 minuuttia myöhemmin murtoveikko poistuu paikalta valkoinen isohko laatikko kainalossaan. DeGalen mukaan laatikossa oli hänen kultamitalinsta Pekingin olympialaisista ja Brittiläisen imperiumin jäsenyydestä (MBE) kertov kunniamerkki.

– Ne ovat arvottomia kaikille muille paitsi minulle, ja ne ovat kaksi saavutusta, joita pidän suuressa arvossa uraltani. Olen järkyttynyt, tarvitsen mitalini takaisin, DeGale kirjoittaa.

Pian olympiavoittonsa jälkeen ammattilaiskehiin siirtynyt DeGale on jo lopettanut uransa. Hänelle kertyi ammattilaisena kaikkiaan 29 ottelua, joista hän voitti 25. Vuonna 2015 DeGalesta tuli IBF-liiton ylemmän keskisarjan maailmanmestari. Hän menetti tittelin kaksi ja puoli vuotta myöhemmin Yhdysvaltain Caleb Truaxille, mutta voitti sen takaisin heti uusintaottelussa.

Uransa viimeiseksi jääneessä ottelussa DeGale hävisi maanmiehelleen Chris Eubank juniorille helmikuussa 2019.

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja