Olympiatoivolla edessä kevyempi kausi

Lumilautailija Enni Rukajärveä ei näy tällä kaudella kilpailuissa aiempaan tahtiin. Slopestyle-kuningatar ottaa rauhallisesti vielä kun voi, ennen olympiatreenien alkamista.

Enni Rukajärvi on toista kertaa lautailumaajoukkueen mukana Uuden-Seelannin leirillä. Wanakasta on jo ehtinyt löytyä pari lempipaikkaa.

- Tässä kahvilassa me usein hengataan treenien jälkeen, Rukajärvi sanoo Kai Whaka Pai -kahvilassa kahvikupin äärellä Wanakan pienellä keskusta-alueella.

- Tykkään Uudesta-Seelannista tosi paljon, näissä maisemissa tulee rauhallinen olo.

Kahvilan edessä järvimaisemaa peittää lava, jolla palkittiin viikonloppuna half pipen maailmancupin osakilpailun voittanut Janne Korpi. Rukajärvi ei ole vielä osallistunut alkukauden kilpailuihin ja koko tuleva kausi tulee olemaan kilpailuohjelmaltaan kevyempi.

- Tätä seuraavat kaksi kautta ovat joka tapauksessa paljon tiiviimpiä, kun on karsintakisoja Sotshin olympialaisia varten. Nyt on hyvä aika ottaa rauhallisemmin.

Lautailijoiden mielipiteet olympiakisoista vaihtelevat laidasta laitaan, mutta Enni Rukajärvi vaikuttaa tyytyväiseltä slopestylen nostamisesta olympiaohjelmaan.

- Onhan se tällä hetkellä minulta eniten kysytty kysymys, Rukajärvi hymyilee. - Mielestäni se on hieno tilaisuus lautailijoille, jotka laskevat muutakin kuin paippia.

”Kotona tylsistyy nopeasti”

Ammattilumilautailijoiden vuodet kuluvat pitkälti reissun päällä leireillä, kuvausmatkoilla ja kilpailuissa. Rukajärvi ei ole ainakaan vielä ehtinyt kyllästyä matkustamiseen.

- Kyllä sitä tulee lähdettyä lomillakin reissuun. Ja välillä onkin kiva matkustaa ilman lautabägiä ja suunnata jonnekin lämpimään!

Tiheän reissaamisen johdosta Rukajärven kotijääkaapissa ei useinkaan kerkeä olla juuri muuta kuin valo, mutta se ei lautailutaituria haittaa.

- Elämänrytmi on tällä hetkellä sellainen, että jos pysyy kauan paikallaan, sitä kyllästyy helposti, Rukajärvi hymyilee. – Kotona pääsee tylsistymään, joten on aina kiva lähteä reissuun.

Ensimmäisellä Wanakan-matkallaan Rukajärvi ehti ostaa sylillisen matkamuistoja. Yksi suosikeista oli lasinen kiwi, Uuden-Seelannin kansallislintu.

- Tällä kertaa ei varmaan tule osteltua niin paljon tuliaisia. Onhan siinä lautabägissäkin tosiaan raahaamista! Rukajärvi nauraa.

Lue myös:

    Uusimmat