Olympianäyttämö muuttui paratiisista "sotatantereeksi" – kuvat paljastavat järkyttävän näyn: "En ole koskaan nähnyt tällaista"

88-vuotiaasta teräsvaarista tuli maailman vanhin purjelautailija 2:03
Katso videolta: Puolalainen Piotr Dudek, 88, on maailman vanhin purjelautailija.

Vuoden 2024 Pariisin kesäolympialaisten surffauksen kisapaikka Tyynen valtameren Tahitilla on kokenut pahimman sateen 20 vuoteen. Olympianäyttämö on rankkasateen myötä täysin tärveltynyt.

Useat lajin huput olivat matkustaneet Tahitille viime viikonloppuna surffaamaan maailmankuululla Teahupo'o -aallolla. Sunnuntaina ja aikaisin maanantaina keliolosuhteet olivat täydelliset, mutta pian tämän jälkeen kaikki muuttui.

Saarella annettiin punainen säävaroitus, joka merkitsee hyvin vaarallista säätä. Tuolloin on odotettavissa aineellisia ja henkilövahinkoja jopa laajalla alueella. Paikallismedioiden mukaan saarelle iskenyt rankkasade oli pahin 20 vuoteen.

Teahupo'on pieni kylä sijaitsee laakson päässä korkeiden vuorten alapuolella. Asukkailla ei ollut minkäänlaista mahdollisuutta suojautua, kun suuret vesimassat tulvivat laakson kautta mereen. Paikalta levinneet kuvat näyttävät, kuinka ihmisten kodit ovat tuhoutuneet ja autoja on huuhtoutunut mereen.

– Ihmiset murskaantuivat. Se oli kuin sotatanner. Olen kokenut rankkoja monsuunisateita ennenkin, mutta en ole koskaan nähnyt mitään tällaista, paikalla ollut tunnettu lautavalmistaja Dylan Longbottom sanoi Surflinelle.

Teahupo'on valinta olympiakisojen näyttämöksi on aikaisemmin aiheuttanut keskustelua, sillä sääolot voivat olla erittäin epävakaat. Olympiakisojen surffauskilpailut järjestetään vajaan 16000 kilometrin päässä Pariisista sijaitsevalla Tahitilla 27.-30. heinäkuuta 2024.

Katso alta kuvaa Tahitin kisapaikalta.

Lue myös:

    Uusimmat