Olohuoneen jouluilme

Olohuoneeseen toivottiin uutta jäsentelyä, sillä vanhassa pohjaratkaisussa sohva jäi täysin pimentoon. Näkymä sisään astuttaessa kohdistui lähinnä tyhjään tilaan, jossa televisio oli pääroolissa. Samoin ruokailuryhmä sijoittui liian lähelle eteistä. Tekstiilit ja matot olivat hankintalistalla ja muuten muutos syntyi järjestystä vaihtamalla.

Sisustuskokonaisuuden jäsentely lähti siitä, että sisään astuttaessa sohva avautuisi kutsuvasti kohti katsojaa. Näin se on myös lähempänä televisiota. Myös kaksi lepotuolia saatiin sijoitettua sohvan yhteyteen ja näin muodostui ehjä oleskeluryhmä sohvapöydän ääreen. Oleskeluryhmä saatiin irrotettua keittiöstä siten, että vanha vitriinikaappi jaettiin kahteen osaan ja laitettiin rajaamaan keittiötä. Vitriiniä muunneltiin ja lasiovien taakse asennettiin valo ja puuhyllyt vaihdettiin lasihyllyiksi. Näin vitriini sai aivan uuden kevyemmän ilmeen. Ruokailuryhmä ja musta senkki sijoitettiin nurkkauksen taakse omaksi kokonaisuudekseen.

Tekstiilimaailma lähti mukailemaan ruokatuolien istuinosien ja sohvan verhoilukankaan punoksenomaisuutta. Punosmaisuus toistuu ruokailuryhmän alla olevassa paperinarumatossa, jonka musta kanttaus viittaa tuolien mustiin kehyksiin. Teema jatkuu pellava verhoissa, jotka käsityötaitoinen isoäiti kutoi kangaspuilla. Jotta vaaleat pellava verhot saisivat kontrastia ommeltiin kaksi paneeliverhoa köynnöskuviollisesta kankaasta. Verhosta poimittiin tehostevärit sisutukseen. Viininpunaiset kukannuput toistavat väriä, tyynyissä, villahuovassa ja lasipöydällä olevissa kynttilöissä. Toinen lepotuoleista ja rahi verhoiltiin mustaksi, jotta lepotuoleihin saatiin yhtenäisyyttä. Yhtenäisyyttä harmaan skaalassa saatiin kun jokaisen ikkunan eteen asennettiin uudet paperikaihtimet, jotka toistavat television metallista ilmettä.

Jouluilmeen muutoskohteeseen suunnitteli floristi Risto Seppälä. Hän vastasi kukka-asetelmien ja joulukuusen innovatiivisestä ilmeestä, jotka mukailivat samattomasti sisustuksen linjaa.

Fleur de Munkkiniemi, floristi Risto Seppälä, Helsinki 09-5881515

Penny valaisin vitriiniin
Käpykoristeet
Punaiset joulupallot
Hopean väriset rakeet kukka asetelmissa
Iso punoskori, joka tuli "suojaruukuksi" viherkasville
Mustat neliö-kehykset grafiikalle
Kodin Ykkönen, Espoo 010-5346300

Punaiset ja ruskeat metalliverkkoa olevat tuikkupussit
Punainen villahuopa
Pöydällä oleva punoskori ja punospallot
Isku, Vantaa 09-85291

Yarvi-kangas, Svensson, josta ommeltiin verhot ja tyynyt
Musta puuvilla kangas lepotuolin ja rahin verhoiluun
Eurokangas, Vantaa 09-27069131

Pellavamatto Kaari, VM-Carpet
Paperinarumatto, VM-Carpet
Toivematto, Vantaa 09-8532200

Punainen koristetyyny
Asko, Vantaa 09-86284200

Harmaat paperikaihtimet, Iruta
Jälleenmyynti: K-Rauta, Stockmann, Eurokangas

Tiedustelut: Newell Window Fashions Scandinavia Ab, Helsinki 09-41301410

Viljelty aito suomalainen kuusi
Kuusisaariset - Joulukuusia vuodesta 1966, Espoo 044-0666160

Lasilevyt mittojen mukaan vitriiniin
Lasitusliike Espoon Lasipojat, Espoo 09-8039118


(t.i.l.a. osa 34, 14.12.2003)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja