Olohuone on paras huone

Jokakodin kyselyn mukaan olohuone on ylivoimaisesti kodin paras huone. Kakkoseksi kivoin on makuuhuone.

Jokakodin lukijat pitävät olohuonetta ylivoimaisesti parhaana tilana kodissaan. Olohuone kahmi peräti 41,5 prosenttia annetuista äänistä.

– Olohuone on minulle kodin sydän ja siellä vietän eniten aikaa kotona ollessani, Nekku perusteli. – Olkkarissa seurustellaan, katsotaan töllöä ja löhötään muuten vaan, nimimerkki ire puolestaan kertoi. – Juodaan kaljaa olohuoneen sohvalla löhöten, yhtyi iitu.

Kotoisa keittiö

Toiseksi eniten kannatusta kodin kivoimpana huoneena sai makuuhuone. Se keräsi 21,4 prosenttia äänistä. Keittiötä kannatti 19 prosenttia vastaajista. – Toimiva ja harmoninen kokonaisuus, sopii hyvin kodin muuhun ilmeeseen, Annastiina kuvaili keittiötilojaan.

– Tyylikäs mutta silti kodikas. Entisessä asunnossa oli vain pieni keittokomero. Nyt on tilaa "toteuttaa itseäni", nimimerkki kodin hengetär perusteli keittiöön kohdistunutta valintaansa.

– Se vaan on paras huone, koska pidän ruuanlaitosta ja leipomisesta. Ihminen tarvitsee "melkein" joka päivä sapuskaa, sanoi inku. – Asun vuokralla ja keittiö on ainoa huone, joka on edes vähän siisti. Muut huoneet ovat kulahtaneita, remonttia ei saa, päivitteli nimimerkki y.

Kuorsausta karkuun

Kylpytilat ja työhuone olivat myös vastaajien mieleen. – Mieheni päivitti saunan ja kylpyhuoneen ja ne ovat upeat. Ei mikään massasauna, Anneli kehaisi. – Kylppäri on ainoa lämmin huone, muissa huoneissa koneellinen puhallus tekee vedontunteen. Lisäksi kylpyhuone iso, Kaikkulainen kertoi.

– Työhuone on omaa tilaani. Täällä tahkoan rahaa meidän huusholliin, hoidan pankkiasiat ja muut bisnekset. Välillä tulee toki myös surffailtua netissä niitä näitä. Työhuoneeseen pääsen myös evakkoon, kun miehen kuorsaus ylittää sallitut desibelirajat. En pärjäisi ilman tätä tilaa, saima sanoi.

Mukavia muistoja

– Kirjastohuoneemme on kodikas. Siellä on upeat huonekalut ja rakkaat kirjat sekä muita mukavia pieniä muistoesineitä, Jokke kertoi.

– Työhuoneessa on ihana kivilattia sekä lattialämmitys, joka on luksusta näin kovilla pakkasilla, kun varpaat pysyvät lämpiminä. Kaunis sisutus, ihanat värit, tuoreet kukat ja ihana hiljaisuus. Mitä muuta enää kaipaisi, sanoi sen sijaan Satu.

Kyselyyn vastasi 252 lukijaamme. Jokakoti kiittää äänistä!

Teksti: Jokakoti
Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja