Olkiluoto 3:n koekäyttö jatkuu – testin tavoitteena tuottaa 897 megawattia tehoa

Teollisuuden Voima TVO tiedottaa, että Olkiluoto 3-laitosyksikön (OL3) automaatiopäivitykset on saatu valmiiksi ja koekäyttö jatkuu 60 prosentin tehotason testeillä. 

OL3 tuottaa testien välissä noin 850 megawatin teholla sähköä Suomen kantaverkkoon, TVO arvioi.

– Automaatiopäivityksiä tehtiin pääosin turbiinilla, mutta muutamia päivityksiä toteutettiin samassa yhteydessä myös reaktoripuolen prosessiautomaatioon, tiedotteessa lukee.

Laitosyksikön koekäyttö jouduttiin keskeyttämään elokuun toisella viikolla automaatiopäivityksen vuoksi. Sitä ennen koekäyttö oli ehtinyt jatkua vain muutaman päivän edellisen keskeytyksen jälkeen. Tuolloin koekäyttö oli ollut pysähdyksissä kesäkuusta asti. 

Koekäyttö jatkuu läpi syksyn – joulukuussa alkaa säännöllinen sähköntuotanto

Koekäyttövaiheen tämänhetkisen tuotantosuunnitelman mukaan 80 prosentin tehotason testit aloitetaan syyskuussa, jolloin OL3 tuottaa 1 300 megawatin edestä tehoa. Täyden tehon testit on tarkoitus aloittaa lokakuun alussa, jolloin laitos tuottaa 1 600 megawattia tehoa.

Olkiluodon ydinvoimalalaitoksen molemmat laitosyksiköt Olkiluoto 1- ja 2 tuottavat nimellisesti 890 megawattia tehoa.  

Olkiluoto 3:n tuotanto vastaa noin 14 prosenttia Suomen sähkön kokonaiskulutuksesta. Olkiluoto 3 vähentää Suomen sähkön tuonnin tarpeen alle puoleen.

Sunnuntaina hieman ennen kello viittä Suomen sähkönkulutus oli 7 825 megawattia, kun taas sähköntuotanto oli 5 747 megawattia. Samaan aikaan sähköä tuotiin Suomeen 2 093 megawatin edestä. Asia ilmenee sähkönsiirron kantaverkoista huolehtivan Fingridin verkkosivuilta.

Koekäyttövaiheen on tarkoitus päättyä joulukuun alussa ja säännöllisen sähköntuontannon alkaa 10. joulukuuta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja