Olkiluoto 3 käy ensimmäistä kertaa täydellä teholla

Reaktori tuottaa noin 19 prosenttia Suomen sähköstä.

Olkiluodon ydinvoimalan kolmosreaktori käy ensimmäistä kertaa täydellä teholla, kertoo Teollisuuden Voima (TVO). Reaktorin sähköteho on noin 1 600 megawattia, ja se tuottaa tällä hetkellä noin 19 prosenttia Suomen sähköstä.

Yhteensä Olkiluodon kolmen reaktorin osuus Suomen sähköntuotannosta on noin 40 prosenttia.

– Olemme tänään saavuttaneet historiallisen tärkeän lukeman tuotantotauluumme. Keskitymme nyt tekemään koekäyttöohjelman mukaiset testit loppuun ja pääsemään säännölliseen sähköntuotantoon joulukuussa, kertoo tuotantojohtaja Marjo Mustonen tiedotteessa.

TVO:n mukaan jäljellä on vielä kymmenen laitosyksikön tehoon vaikuttavaa testikokonaisuutta, joita on testattu alemmilla tehotasoilla yhtä lukuun ottamatta.

Euroopan suurin sähköntuotantolaitos

Osassa tulevista testeistä laitosyksikön tuotanto joko keskeytetään suunnitellusti tai tehoa alennetaan alemmille tehotasoille.

Täysin uusi koe on kantaverkkoyhtiö Fingridin kanssa yhteistyössä tehtävä niin sanottu lähivikakoe, jossa kantaverkon testialueella aiheutetaan lyhyt oikosulku. Lisäksi täydellä teholla suoritetaan lukuisia testejä, joilla ei ole vaikutusta reaktorin sähkötehoon.

TVO:n mukaan Olkiluoto 3 on nyt Euroopan suurin ja maailman kolmanneksi suurin sähköntuotantolaitos.

Reaktori on pahasti myöhässä aikataulustaan, sillä alun perin sen piti valmistua vuonna 2009.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja