Mainos

Öljynporauslautta hallintaan Pohjanmerellä

Norjalainen öljynporauslautta ajelehti jonkin aikaa irrallaan tiistai-iltana Pohjanmerellä. Bideford Dolphin -nimisen lautan kahdeksasta ankkurista kuusi irtosi kovassa tuulessa ja lautta lähti liikkeelle.

Öljynporauslautta

Pelastusviranomaiset evakuoivat osan lautan 77 henkilöstä tiistaina. Viranomaisten mukaan lautalta evakuoitiin illalla yhteensä 51 ihmistä. Loput 26 henkilöä jäivät lautalle.

-Tilanne on hallinnassa, mutta voimakas tuuli alueella jatkuu, kertoi Norsk Hydron tiedottaja Anders Bang Andersen Norjan uutistoimisto NTB:lle. Alueella oli illalla voimakas myrsky. Aallot olivat jopa 17,5 metriä korkeita. Tuulen ennustettiin kuitenkin laantuvan keskiviikkoon mennessä. Lautta ehti ajelehtia liki 300 metriä ennen kuin se saatiin vakautettua kahdella ehjällä ankkurilla ja lautan ohjausmoottoreilla.

Tuulen suunta kääntyi kuitenkin illan mittaan niin, että lautta ei irrotessaan lähde suoraan ajelehtimaan kohti läheistä Snörren öljykenttää. Alueella on useita muita porauslauttoja. Yhteentörmäyksen riskiä ei kuitenkaan Norsk Hydron -edustajan mukaan juurikaan ole. Öljynporauslautan henkilökuntaa evakuoimassa oli parhaimmillaan kuusi helikopteria. Kukaan ei loukkaantunut evakuoinnissa. Myös useita hinaajia oli tiistaina matkalla kohti öljynporauslauttaa hinatakseen sen sään salliessa takaisin alkuperäiselle paikalleen. Lautalla on myös omat moottorit, joilla sitä voidaan jossain määrin ohjailla.
(STT-NTB)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.