Öljylämmityksen hyvät ja huonot puolet

kysymys: Hei. Olemme aikeissa muuttaa omakotitaloon, jossa öljylämmitys. Talo rakennettu -76, jossa alkuperäinen öljypannu. Mitä meidän kannattaisi ottaa huomioon? Öljylämmityksen hyvät ja huonot puolet. Onko öljypannun materiaalilla väliä (esim. valurautapannu tai jokin muu)? Vuotoriskit? uusien pannujen hintaluokat noin mk?

Kiitoksia kysymyksestä! Öljylämmitys on hyvä järjestelmä siinä kuin lähes kaikki muutkin. Erot tulevat käytössä ja rakennusvaiheen kustannuksissa sekä myös paikkakunnan ja rakennuksen sijainnin vaikutus mielekkäimpään valintaan.

Hyvä puoli on lämmön jaon tasaisuus, usein myös edullisuus, helppo ylläpito. Ainoa varsinaisesti huono puoli on polttimen mahdolliset toimintahäiriöt pakkasilla. Jos esimerkiksi suutin tukkeutuu lomamatkan aikana, liekki sammuu ja talo jähtyy aiheuttaen putkien jäätymisen. Lomalle lähtiessä on siis syytä sopia naapurin tai tuttavan kanssa talonvahdista varmuuden vuoksi. Toinen huono puoli, jos oikein näitä hakee, on järjestelmän huolto eli öljyn kulutusta tulee seurata ja varmistaa säiliön määrä (voi sopia öljyntuottajan kanssa säännöllisistä toimituksista kulutuksen mukaan, jolloin ei haittaa vaikka unohtuisikin) sekä sakkasuodatin ja polttimen suutin tulee puhdistaa säännöllisesti ainakin ennen matkoja.

Öljykattilan materiaalilla on väliä. Jos vanha alkuperäinen pannu ei ole valurautainen, sen käyttöikä alkaa olla jo lopuillaan. Valurautainen kestää moninverroin pitempään. Jos uuden hankkii, kannattaa siis uhrata hieman enemmän rahaa ja ostaa pitempiaikaista luotettavuutta.

Uusien kattiloiden hinnoista, vaihtoehdoista ja ominaisuuksista saatte parhaiten tarkat tiedot oman paikkakunnan lvi-liikkeistä, öljylämmitysjärjestelmien toimittajilta (näitä mm. osoitteessa http://www.keittiomaailma.com/linkit.htmLÄMMITYS ) sekä netin kautta öljylämmitysneuvonnasta www.oil.fi

Terveisin Sakke

Lue myös:

    Uusimmat