Olisitko arvannut: Liika suolaisuus pois ruoasta tällä yksinkertaisella keinolla

Ruoka-annoksiin saattaa toisinaan livahtaa epähuomiossa liikaa suolaa, jolloin maku kärsii pahemman kerran. Olemassa on kuitenkin erinomaisen yksinkertainen konsti, jolla liiat suolat saa häädettyä.

Liian suolainen ateria aiheuttaa turvotusta, janoa tai pahimmillaan tekee muutoin herkullisen ruoan syömisestä mahdotonta. Jos vahingossa teet ruoasta liian suolaista, älä heitä sitä suotta pois!

Peruna toimii varsinaisena ihmeainesosana liian suolaisessa ruoassa – kuori peruna, puolita se ja laita palaset suolapitoiseen ruokaan. Peruna imee liian suolaisuuden näppärästi itseensä, kun annat sen olla ruoan seassa noin 15–30 minuuttia. Konsti toimii erityisen hyvin keitoissa, mutta sitä voi hyödyntää myös patojen, laatikoiden ja vaikkapa curryruokien kanssa.

Toinen niksi: voit estää perunoita itämästä säilyttämällä niitä omenan kanssa jääkaapissa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat