Oletko jo kuullut Aksulista? Hittiartistin yllättävä henkilöllisyys on varjeltu salaisuus: "Vain harvat tietää"

0:42

Italodisko on musiikkigenre, johon harva on uskaltanut koskea sitten 80-luvun. Suomessa uuden aluevaltauksen tyylilajiin on tehnyt todellinen mysteeriartisti Aksuli, joka tekee suomenkielistä italoa pilke silmäkulmassa.

Aksulista on noussut sosiaalisessa mediassa jo pienimuotoinen ilmiö: mies on onnistunut luomaan itselleen ison kannattajakunnan ilman minkään levy-yhtiön taustatukea:

– Ilman levy-yhtiötä, ilman mitään: vain fb-sivu ja simppeli saitti, se on taikaa, kommentoi Aksuli MTV:lle.

Aksuli on saanut suomalaiset innostumaan italodiskosta kuin tyhjästä: nyt hänellä on kannattajakunta, joka fiilistelee miehen biisejä muistaen kappaleiden lyriikat sanasta sanaan.

– Maailma on valmis suomi-italolle, jossa ei ole ironiaa ja sarkasmia, vaan silkkaa sydäntä, Aksuli myhäilee.

Aksuliin liittyy kuitenkin mielenkiintoinen seikka: hän on MTV:n saamien tietojen mukaan nimittäin erittäin tuttu muusikko, jota moni ei osaa äkkiseltään arvata. Miehen pyynnöstä henkilöllisyys halutaan kuitenkin pitää toistaiseksi visusti piilossa:

– Aksuli on kuin Batman. Vain harvat tietää. Mä asun Helsingin Lauttasaaressa mutta ette saa minua ikinä kiinni!

Ensimmäinen live-keikka koettiin viikonloppuna 

Aksulin maailman ensimmäinen live-esiintyminen tapahtui Hernesaaren rannassa osana Summervibe-tapahtumaa. Events 365:n promoottori Heikki Liimatainen oli innoissaan esiintymisestä ja siitä, että Aksulin henkilöllisyys on edelleen monille täysi mysteeri.

– Keikka meni tosi hyvin, ihmiset lauloi mukana. Kaksi robottia oli mukana ja Aksuli itse. Vähän hänellä taisi jännittää ennen keikkaa mutta kokonaisuudessa hyvin meni. Hän on tuntematon italodiskon sanansaattaja.

Liimatainen odottaa Aksulin valloittavan mahdollisesti ensi vuonna jo astetta isompia lavoja.

– Tarttuvia melodioita ja helposti omaksuttavaa musiikkia hän vetää. Uskon, että Aksuli nähdään joku päivä vielä isojen festareiden, kuten Ruisrockin tai Flow Festivalin lavoilla.

Ensi viikonloppuna Hernesaaren Rannassa kuullaan muun muassa pop-artisti Innaa, joka on osa Weekend Festivalin kesäkiertuetta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja