Oletko hukassa pukeutumisesi kanssa? Näin löydät oman tyylisi!

Oletko ihan hukassa pukeutumisesi kanssa? Etkö tiedä, miten oman, persoonallisen tyylin voisi löytää? AVA kysyi muotibloggaajilta, kuinka hommassa pääsee parhaiten alkuun.

AVA kysyi Muotitietoinen-sarjastakin tutuilta muotibloggaajilta, kuinka oman ja erityisesti persoonallisen tyylin voisi löytää. Mitä, jos ei vain omista luontaista vaistoa löytää omaan persoonaan sopivimpia juttuja – jos omasta tyylistä ei oikeastaan ole edes tietoa? Jos vain aina ostaa kaupasta ne samanmalliset farkut ja neuleen kuin joka kerta ennenkin? Ja mitä ne työkaveritkin miettivät, jos yhtäkkiä ilmaantuu paikalle ihan eri kuteissa kuin aiemmin? Muotibloggaajat antavat vastauksia.

– Ihan ensimmäiseksi kannattaa unohtaa muiden mielipiteet ja miettiä, mistä itse pitää. Tärkeintä on, että sinä itse viihdyt vaatteissasi. Jos ei ole valmiiksi omaa vahvaa näkemystä, kannattaa leikata talteen muotilehdistä parhaimmat ideat, tai kerätä tietokoneelle inspiraatiokansiota. Voi tietysti selailla myös muotiblogeja ja laittaa kirjanmerkkeihin ne tavispukeutujat, kenen tyyli miellyttää omaa silmää eniten. Bloggarit eivät ole huippumalleja, joten he toimivat osaltaan hyvinä mallinukkeina erilaisille vartalotyypeille, Nelliinan vaatehuone -bloggaajaNiina Tapojärvi sanoo.

Muoti mielessä -bloggaajaAnne Melenderin mielestä ihmiset kiinnittävät vaatetta hankkiessa liikaa huomiota siihen, istuuko vaate millilleen päälle – ja samalla pelätään tylsiä vaatteita.

– Kannattaa opetella kiinnittämään enemmän huomiota asusteisiin ja vähemmän itse vaatteeseen. Enemmän kannattaisi kiinnittää huomiota siihen, millä se vaate puetaan mielenkiintoiseksi. Satsaisin kenkiin, koruihin, asusteisiin – ne ovat jännittäviä, Melender kertoo.

Melender karsisi vaatteista pois "kaiken turhan".

– Ehkä vähän seuraisin sitä, mikä on ajan hengen mukaista esimerkiksi leikkauksissa. Minkä mallinen farkun lahje on? Vieläkin liikenteessä näkee hirveästi esimerkiksi bootcut-mallisia farkkuja, koska ihmiset kuvittelevat, että heille ei sovi farkuissa kapea lahje – mikä ei pidä paikkansa. Sitten jämähdetään siihen. Enemmän seuraisin vaatteiden linjoja. Periaatteessa kaikki värit ja materiaalit ovat aina muotia. Se mikä vaatteissa muuttuu, on niiden leikkaus, Melender vakuuttaa.

Inspiroidu katumuodista ja blogeista

Strictly Style -bloggaajaHanna Väyrynen korostaa, että tärkeintä on viihtyä vaatteissaan itse ja että vaatteen kantaa kauniisti.

– Kaikki lähtee siitä, että itselläsi on mukava olla! Niin kliseeltä kuin tämä kuulostaakin; mikä ikinä vaate on, tärkeintä on, että se toimii sinulla. Jos on vaikka mukavat farkut, niin mieti, mikä olisi kiva toppi sen kanssa, joka toisi asuun vaikkapa lisää särmää. Rakenna sen ympärille, mikä tuntuu itsestä ominaisimmalta.

Väyrynen myös vinkkaa, että inspiraatio pukeutumiseen voi löytyä niin netistä kuin kadulta.

– Edullinen tapa löytää ideoita on katsoa kadulla kulkevia ihmisiä tai lukea blogeja. Kun löydät blogin, jonka kirjoittajan kanssa jaat samanlaisen maun, on ehkä helpompi bongata inspiraatioita blogissa näkyvistä kuvista.

– Oma, persoonallinen tyyli löytyy vain kokeilemalla, mutta internet nopeuttaa paljon sen etsimisprosessin kestoa, Auroran henkarit -bloggaajaAurora Pöntinen komppaa.

Thing for the Bling -bloggaajaTeemu Bling muistuttaa, ettei mokaamista tarvitse pelätä, sillä muodin on tarkoitus olla hauskaa, ei haudanvakavaa.

– Blogien lukeminen on mielestäni tosi hyvä tapa oman tyylin etsimiseen. Kannattaa alkaa aktiivisesti miettiä, mistä asioista tykkää. Jos esimerkiksi lehtiä lukiessa huomaa aina ihailevansa, kuinka kivasti paparazzien bongaama Kate Winslet pukeutuu tai huomaa katseen kiinnittyvän johonkin vaatteeseen, voi miettiä, että ehkä tuo toimisi myös minulla. Alkaa vaan rohkeasti kokeilla erilaisia asioita. Kaikkien tyyli kehittyy koko ajan. Eikä haittaa vaikka mokaa – pahin, mitä voi käydä on se, että on vaan jotkut vääränlaiset housut tai kengät jalassa. Ei se ole niin kuolemanvakavaa. Muoti on hauskaa, Bling kannustaa.


AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat