Olen puolittamassa huonetta (20m2) väliseinällä. Voiko kevyen ei-kantavan väliseinän asentaa suoraan uivan lautaparketin päälle vai onko tarpeen sahata parkettia väliseinän molemmilta puolin parketin mahdollisen liikkumavaran verran?

Jos väliseinälle ei todellakaan kohdistu kuormia talvellakaan, kuten omakotitaloissa aina kuitenkin tapahtuu kattoristikoiden painuessa lumikuorman alla, riittämättömän tai pois jätetyn seinän yläpään painumavaran takia, voit tehdä väliseinän seuraavasti.

Kiinnitä seinän pohjajuoksu lattiaa joustavalla liimakitillä sieltä, täältä, tai poraa parkettiisi 10 mm suurempi reikä, kuin kiinnitysroppusi halkaisija on. Poratessasi voit kylläkin osua lattian sisällä oleviin vesi- ja sähköjohtoihin, eli jos et tiedä missä ne menee, älä tee sitä. Kiinnitä kattoon seinän yläjuoksu, mahdollisimman pienillä ropuilla, jos kyseessä on betonikatto.

Jos kyseessä on puukatto käytä pieniä ruuveja harvakseltaan. Jos joskus kyllästyt seinään, on se poistettavissa pienin kattoon ja lattiaan aiheutetuin vahingoin. Asenna pystyrunko 60 cm keskeltä keskelle jaolla ja levytä gyproc-levyllä molemmin puolin. Kittaa ja nauhoita seinä gyprocin ohjeiden mukaisesti. Tee pintakäsittely haluamallasi tavalla.

Jos kyseessä on omakotitalo, parhaiten toteutat seinän yläpään painumavaran terärankamenetelmällä. Pyydä asennusohjeet rautakaupasta tilatessasi tavaraa. Sieltä saat myös gyprocin asennus-, pintäkäsittely-, ripustus-, ym. ohjeet, joita en tässä viitsi suotta ruveta sinulle kirjoittamaan. Ohjeet ovat kuvitetut, joten saat niistä paljon paremmin selvää, kuin pelkästä tekstistäni.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja